KADIN GİRİŞİMCİLER ATO?DA

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kadınların iş hayatında en az erkekler kadar başarılı olduklarını belirterek, ?Kadın girişimci sayımız arttıkça oda ve borsalarımızın yönetiminde söz sahibi olan kadın sayısı da artacaktır? dedi.

11.02.2015 15:14:51 0
KADIN GİRİŞİMCİLER ATO?DA
 

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kadınların iş hayatında en az erkekler kadar başarılı olduklarını belirterek, “Kadın girişimci sayımız arttıkça oda ve borsalarımızın yönetiminde söz sahibi olan kadın sayısı da artacaktır” dedi.
 
ATO Başkanı Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat ve İcra Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Başkan Polat, Ankara Kadın Girişimciler Kurulu seçimlerinin ardından icra kurulunda görev alan girişimciler olarak ATO Başkanı Bezci’yi tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyaret ettiklerini söyledi. “Kurul olarak kadınların iş hayatına girişimci olarak daha fazla yer alabilmesi için proje hazırlığı içindeyiz” diyen Polat, ATO yönetiminden kadın girişimcileri çalışmalarında desteklemesini talep etti.
 
ATO Başkanı Bezci de, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve üyelerini seçilmelerinden dolayı tebrik etti. Ankara Ticaret Odası olarak kadın girişimciler kurulunun tüm çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Bezci, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için girişimci sayısını artırması gerektiğini, bunun da yolunun gençleri ve kadınları iş hayatına sokmaktan geçtiğini anlattı.
 
İcra Kurulu üyelerinin, ATO gibi meslek örgütlerinde kadınların daha çok sayıda ve etkin biçimde yer almaları için pozitif ayrımcılık uygulamaları yapılması önerisini dinleyen Bezci, “Kadınlarımız iş hayatında daha çok sayıda yer aldıkça ister istemez Ankara Ticaret Odası ve benzeri örgütlerde de yer alacaksınız” dedi. Kadınların iş hayatında en az erkekler kadar başarılı olduklarının altını çizen Bezci, “Şu anda meclisimizde kadın üyemiz ne yazık ki yok. Komitelerimizde de az sayıda kadın üyemiz mevcut. Kadın girişimci sayımız arttıkça oda ve borsalarımızda söz sahibi olan kadın sayısı da artacaktır” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64