Kadıköy, Mesut Kösedağı ile "Mesut" olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Kadıköy Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Siyaset 21.12.2023 12:19:00 0
Kadıköy, Mesut Kösedağı ile

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Kadıköy Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Kösedağı, Kadıköy’ün ve Kadıköy halkının yaşam biçimini, demokrasiyi ve Kadıköylünün önceliklerini korumak için yola çıktığını söyledi.

 

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan 31 Mart 2024'deki yerel seçim öncesi aday adayları sahneye çıkmaya başladı. Demokrasinin beşiği olan Kadıköy'de de halkın büyük destek verdiği isimler başkanlık için yarışa hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Kadıköy Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Kadıköy belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Kadıköylünün önceliklerini korumak için yola çıktı

 

Meclis Üyesi olarak İBB’de hem muhalefeti hem iktidarı yaşamış nadir isimlerden biri olan Kösedağı, konuşmasında 40 yaşında 23 yıllık siyasi deneyime ve 10 yıllık yerel deneyime sahip tecrübeli bir genç olarak Kadıköy’ün ve Kadıköy halkının yaşam biçimini, demokrasiyi ve Kadıköylünün önceliklerini korumak için yola çıktığını söyledi.

"Söz veriyorum, Kadıköy Mesut olacak"

 

Kösedağı, aday adaylığını açıkladığı toplantıda şu ifadelere yer verdi: "Değerli Kadıköylüler, Türkiye’yi aydınlık yarınlara kavuşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda; çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara ve dezavantajlı bireylere, herkesin huzurlu bir yaşam sürdüğü, tüm canların yaşam hakkına saygılı bir Kadıköy için Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklıyorum. Söz veriyorum, #KadıköyMesutOlacak”

Kösedağı, Kadıköy’ün ve Kadıköy halkının yaşam biçimini, demokrasiyi ve Kadıköylünün önceliklerini korumak için yola çıktığını söyleyerek, Kadıköy’ü mesut etmek için çalışacağını belirtti.

Mesut Kösedağı kimdir?

 

Mesut Kösedağı, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Sivaslı olan Kösedağı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Kamu Yönetimi mezunu olan Kösedağı, 2018 yılında Marmara Üniversitesi’nde Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları bölümünde yüksek lisans derecesini aldı.

Eğitim hayatının ardından uluslararası firmalarda yönetici olarak çalışan Kösedağı, 2013 yılında işletme sektörüne adım attı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin ortağı olan Kösedağı, evli ve bir oğlu ve bir kediye sahip aile babasıdır.

Siyasete 2000 yılında CHP Kadıköy Gençlik Kolu’nda başlayan Kösedağı, 2003’te Kadıköy Gençlik Kolu Yöneticiliği, 2004’te Kadıköy Gençlik Kolu Başkanlığı, 2005’te İstanbul İl Gençlik Kolları Yöneticiliği, 2007-2010 yılları arasında ise CHP Kadıköy Ana Kademe Yöneticiliği görevlerinde bulundu.

Ayrıca Kurultay Delegeliği, İl Delegeliği, Kadıköy İlçe Delegeliği ve Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği yapan Kösedağı, 2014’te yapılan ön seçimde Kadıköy Meclis Üyeliği ve İBB Meclis Üyeliği görevini üstlendi. Bu dönemde grup yönetiminde görev alarak muhalefette ciddi tecrübe kazandı.

2019 yerel seçimlerinde ise yirmi beş yıl sonra İstanbul’u tekrar kazanan ekibin bir parçası olan Kösedağı, bu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sekreterliği ve son olarak da CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüttü.


 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19