Kadim Mardin Yemekleri Artuklu Üniversitesi İle Tescilleniyor

Mardin Artuklu Üniversitesi,Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor” projesi Mardin’inin kadim yemeklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Mardin 7.10.2023 19:42:00 0
Kadim Mardin Yemekleri Artuklu Üniversitesi  İle Tescilleniyor

Mardin Artuklu Üniversitesi,Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor” projesi Mardin’inin kadim yemeklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

 

Çoğu unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü geleneksel yemeklerin, yeniden Mardin mutfağına girmesi, gastronomi turizminin geliştirilmesi, Mardin’in yemek kültürü ve kültürel değerlerinin korunması, yerel mutfağın tanıtılması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Mardin’in bir kadim yemeğine daha Coğrafi Tescil İşareti alındı.

Mardin’in Kadim Yemeği ‘IROK’ da Artık Coğrafi Tescilli

Mardin gastronomisinde önemli yer tutan Alluciye ve Fırkiye’nin geçtiğimiz haftalarda Üniversitemiz tarafından Coğrafi İşaret alınarak tescillenmesinin ardından Mardin’in Kadim Yemeği IROK’un da Coğrafi İşaret alarak tescillendiği ile ilgili müjdeli haberi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar kamuoyuyla paylaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak yürüttükleri bütün faaliyetlerde, üniversitemiz Kadim Mardin şehrimize nasıl faydalı olabilir düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Rektörümüz  Özcoşar, bu kapsamda Turizm Fakültemiz tarafından yürütülen proje kapsamında Alluciye ve Fırkiye’nin ardından şehrimizin gastronomik bir değeri daha olan Irok yemeğinin de Coğrafi İşaret almaya hak kazandığını belirtti.

Rektör Özcoşar, “Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor (Artık Sıra Bizde)” projesini yürüten Turizm Fakültemiz ve Coğrafi Tescil sürecini takip eden Üniversitemiz TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti.

MAÜ Mardin’in Geleneksel Yemeklerini Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam Edecek

Mardin’in kadim yemekleri için coğrafi işaret başvuruları yapmaya devam edeceklerini de belirten Özcoşar, Kadim Mardin şehrimizin, Üniversitemizin girişimleri ile gastronomik anlamda hak ettiği yere varacağını sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19