KADIN GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALARINI EMİNE ERDOĞAN VERDİ

1071 kadın girişimcinin kendi işinin patronu olma hayali gerçeğe dönüştü. Keçiören'deki 1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor” sertifika töreni ve Keçiören TOGEM binasının açılışı Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gündem 20.12.2013 15:59:51 0
KADIN GİRİŞİMCİLERE  SERTİFİKALARINI EMİNE ERDOĞAN VERDİ

1071 kadın girişimcinin kendi işinin patronu olma hayali gerçeğe dönüştü. Keçiören’deki “1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor” sertifika töreni ve Keçiören TOGEM binasının açılışı Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin hamisi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımıyla şereflendirdiği programda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Recep Yıldırım, Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı ve Tülay Selamoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Keçiören TOGEM Başkanı Dr.Ayten Aydın, Keçiören İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. Kalaba etkinlik alanında tören için kurulan dev çadırda gerçekleştirilen program, 1071 Kadın Girişimci Projesi’ni ve bu sayede kendi işini kuran kadınları anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başladı.

TOGEM KARTOPU GİBİ BÜYÜDÜ
Açılışını yaptıkları Keçiören TOGEM binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Emine Erdoğan, “Mart ayında gerçekleştirdiğimiz 1071 Kadın Girişimci Projemiz ile sertifikalarını alan hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Yıllar önce İstanbul Üsküdar’da mütevazı bir şekilde temelini attıkları TOGEM’in kartopu gibi büyüdüğünü söyleyen Erdoğan, “Keçiören TOGEM’in kuruluşunun ve faaliyetlerinin her aşamasında bulunmaktan gurur duyuyorum. Yeni binası ile Keçiören TOGEM’in önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Keçiören TOGEM’i kurarken hedefimiz ihtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere ulaşmak ve yardım etmek, insanımızın gelişimine ve ilerlemesine katkı sağlamaktı. Nerede bir ihtiyaç varsa TOGEM oraya koştu. Bu yardım hareketi bizim de yüreklerimizi güçlendirdi, canlandırdı. TOGEM bünyesinde biraraya gelen kardeşlerimiz tüm hizmetlerini Allah rızasını için yapıyor. Tek beklentimiz yardım yaptığımız insanların ‘Allah razı olsun’ demesidir” mesajını verdi.

İLK AŞAMADA 13 KADIN PATRON
Ankara’nın tüm ilçelerini kapsayan 1071 Kadın Girişimci Projesi’ni başlattıkları tarihten bugüne 9 ay geçtiğini ifade eden Emine Erdoğan, proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadın girişimcilerimiz, kendi iş yerlerini açma imkanına kavuştular. KOSGEB tarafından kadın girişimcilerimize 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi desteği veriliyor. Şu ana kadar 13 kardeşimiz kendi işletmelerini açtı ve 6’sı da kendi işletmesini açmak için çalışıyor. Önümüzdeki günlerde inşallah bu sayı daha da artacaktır. Keçiören TOGEM kendi işlerini kurmak isteyen kardeşlerimize destek olmaya devam edecek. Keçiören TOGEM’in yeni binasının da çok daha kapsamlı faaliyetlerin hayata geçirilmesine vesile olacağına inanıyorum.”

KADIN GİRİŞİMCİYE POZİTİF AYRIM
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, girişimcilik eğitimini tamamlayan 1071 kadının sertifika almaya hak kazandığına dikkat çekerek “Son 11 yılda ülkemiz ekonomik konularda çok başarılı oldu. 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda mevcut işletmelerin sayısı ve nitelikleri de artacak. Girişimcilik projesi bu yüzden çok önemli. İşletmeleri kurmak kolay, ama yaşatmak zordur. Girişimcilik eğitimden yararlanan işletmeler uzun ömürlü oluyor, çünkü bunlar bilgi sahibi işletmelerdir” diye konuştu. Proje kapsamında kadınların eğitim almasının önemine vurgu yapan Bakan Ergün, “Bu proje ile artık anneler çocuklarına ‘Niye kendi işini kurmuyorsun?’ diye tavsiyede bulunacaklardır. Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve oransal olarak da yüzde 10 daha fazla destek veriyoruz. Her yıl 5 bin kardeşimizin KOSGEB girişimcilik eğitimi almasını ve bunun da yarısının kadın olmasını hedefliyoruz” dedi.

KADINLARA DESTEK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Konuşmasına “Her hayırlı işi aklı ve yüreği ile destekleyen 1071 Kadın Girişimci projesinde her türlü desteği veren Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, bugün iki önemli gelişmeye imza attıklarını, bunlardan ilkinin 1071 Kadın Girişimci Projesi’nin mezunlarını vermesi olduğunu kaydetti. Başkan Ak, kadını toplum dışına iten ülkelerin gelişemediğinin altını çizerek “Sertifika almaya hak kazananlar sadece Keçiören’e değil, tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Kadınların aile ekonomisine destek vermesi, iş hayatına atılması ve ailesine daha iyi bir imkan vermesi için yola çıktık. 1071 kadın girişimci kardeşim çok şükür bugün sertifikalarını alıyorlar” dedi. İkinci önemli gelişmenin Emine Erdoğan’ın himayesindeki soylu bir yardım faaliyeti, iyilik ve şefkatte sınır tanımayan bir fazilet kervanı Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM ile ilgili olduğunu belirten Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yeni Keçiören TOGEM binasını nice hayırlı işlere vesile olması temennisiyle açıyoruz. Bizler her zaman KEÇMEK, KADEM uygulamaları ile aynı zamanda ihtiyaç içerisindeki insanlarımızın yanında olmaya çalıştık. Bizler hedefleri olan, vizyonu olan bir Başbakana sahibiz. Başbakanımızın bize çizdiği yol doğrultusunda şehrimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Evimizin verdiği huzuru dışarıda da yaşamak istiyoruz. Bunun için ‘Evimiz Keçiören’ diyoruz.”

PROJE KADINLARIN ÖZGÜVENİNİ ARTIRDI
Medeni toplumlarda tüketirken üretmek anlayışının önemli olduğunu, artık hazıra konma devrinin kapandığını dile getiren KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise, “Hükümetimizin vizyonu ile hızlı bir şekilde üretiyoruz. Girişimcilik oranları ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesidir. KOSGEB olarak ülkemizin dört bir yanındaki girişimcilerle birlikte olmak için çalışıyoruz. Kadınlarımızın evde oturmasına gönlümüz razı değil. Evinin geçimine katkıda bulunan, ekonomiye katılan kadınlarımız gelişmişliğin bir göstergesidir. 1071 kadın girişimci adayının sertifika alacağı bu anlamlı günde KOSGEB olarak desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Açılışı gerçekleştirdiğimiz yeni TOGEM binası ile yeni fikirler yetişecektir” diye konuştu. Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da, 1071 projesinin finaline doğru ilerlerken güçlükleri ve engelleri kolaylıkla çözdüklerini ifade ederken, “Bu proje kadınlarımızın özgüven duygusunu artırdı. Projemizde iş kurma hayali olan, ekonomide söz sahibi olmak isteyen ama bunun için desteğe ihtiyacı olan kadınlarımızı seçtik. Projemiz ile kadınlarımız ekonomik işleyiş hakkında bilgi edindiler. Bazı kadınlarımız da kendi dükkanlarını açtılar” dedi. Proje ortağı Keçiören Belediyesi’ne desteğinden ötürü teşekkür eden Aydın, “Bundan sonraki çalışmalarımızda da bize destek olacaklarını biliyoruz. Başkanımız Mustafa Ak, kadın girişimcilerimizin 1071 Çarşısı, 1071 Ormanı gibi dileklerini değerlendirmeye aldı. İnşallah yeni dönemde de Başkanımız Mustafa Ak ile beraber olmak istiyoruz. Aynı zamanda Başkanım bizleri estetik, kullanışlı, bembeyaz bir binaya kavuşturdu. Yeni binamız ile çok daha hayırlı işlere imza atacağımızı biliyorum” diye konuştu.

SERTİFİKALARI EMİNE ERDOĞAN VERDİ
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan girişimcilik eğitimini tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi. Proje sayesinde kendi işinin patronu olan kadın girişimciler de Erdoğan’a, işletmelerinde ürettikleri ürünleri hediye ettiler. Emine Erdoğan projeye destek veren Bakan Ergün, Bakan Yardımcısı Asan, Başkan Ak, KOSGEB Başkanı Kaplan, Keçiören TOGEM Başkanı Aydın’a şükran beratı verirken, Mustafa Ak da Emine Erdoğan’a KEÇMEK öğrencilerince yapılan el emeği bir vazo takdim etti. Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan TOGEM binasının açılışını sahnede temsili açılış kurdelesini keserek yapan protokol heyeti, programın sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Keçiören TOGEM binasını gezerek incelemelerde bulundu.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER-ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04