Tarih: 12.08.2024 14:43

Kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler karavana yöneldi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de karavan sahibi olma isteği giderek daha popüler hale geliyor. Son yıllarda insanların kalabalık ortamlardan uzaklaşma isteği karavan yaşamına olan ilgiyi arttırdı. Ege ve Akdeniz bölgeleri en tercih edilen destinasyonlar arasında.

İdeal Caravan Genel Müdürü Mehmet Kaya, karavancılığa son yıllarda ciddi bir yöneliş olduğunu söyledi. Kaya, “Son yıllarda insanların kalabalık ortamlardan uzaklaşma isteği karavan yaşamına olan ilgiyi arttırdı. Veriler, 2021 yılından bu yana Türkiye'de kayıtlı motokaravan sayısı hem çekme karavanlarda hem de motokaravanlarda yaklaşık üç kat arttığını gösteriyor. Ege ve Akdeniz bölgeleri, karavanla seyahat edenlerin gözde rotaları arasında yer alıyor” dedi.

Türkiye'de karavancılık, orta ve orta üstü gelir grubuna dahil aileler arasında büyük ilgi gören bir seyahat ve yaşam tarzı haline geldi. Elde edilen verilere göre, 2024 yılında Türkiye'de kayıtlı motokaravan sayısı geçtiğimiz 3 yıla göre neredeyse üç kat artmış görünüyor. Bu artış, özellikle pandemi döneminde insanların kalabalık ortamlardan uzaklaşma isteği ve doğa ile iç içe olma arzusu ile ilişkilendiriliyor. Ege ve Akdeniz bölgeleri, karavanla seyahat edenlerin gözde rotaları arasında yer alırken, karavan parklarının sayısındaki artış ve bu parklarda sunulan hizmetlerin çeşitliliği de karavan tutkunlarının yüzünü güldürüyor.

Özgürlük sunuyor

İdeal Caravan Genel Müdürü Mehmet Kaya, karavanla seyahatin özgürlük ve uygun maliyet sunduğunun altını çizdi. Kaya, “Karavanla seyahat etmenin sunduğu özgürlük, uygun maliyet ve esneklik, bu yaşam tarzını tercih edenlerin sayısındaki artışın temel sebepleri arasında yer alıyor. Karavan sahipleri, istedikleri zaman istedikleri yere seyahat edebilmenin ve konaklama masraflarını azaltarak ekonomik bir tatil yapabilmenin avantajlarını yaşıyor. Modern motokaravanlar, mutfak, banyo, yatak odası ve oturma alanı gibi donanımlarıyla, kullanıcılarına ev konforunu seyahat ederken de sunuyor” diye konuştu.

Ege ve Akdeniz ideal destinasyonlar

Ege ve Akdeniz bölgelerinin karavan tutkunları için ideal destinasyonlar arasında bulunduğunu belirten İdeal Caravan Genel Müdürü Kaya, “Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Kaş gibi popüler tatil beldeleri, karavan parkları ve kamp alanları ile ziyaretçilere konforlu ve güvenli konaklama imkanı sunuyor. Bu bölgelerdeki karavan parklarının sayısındaki artış, karavancılığın Türkiye'de hızla yayıldığının bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca, bu parklarda sunulan elektrik, su, internet gibi hizmetler, karavan sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak rahat bir tatil geçirmelerini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Almanya’dan ithal ediyoruz”

Türkiye'deki karavancılığın yükselişine dikkat çeken Kaya “İnsanlar artık daha özgür ve uygun maliyetli bir seyahat deneyimi yaşamak istiyor. Karavanlar, bu ihtiyacı karşılayan mükemmel bir çözüm sunuyor. Biz de İdeal Caravan olarak, müşterileri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Almanya’dan Türkiye şartlarına en uygun motokaravanları getirerek ülkemizde satışa sunuyoruz. Karavan sektörünün gelişimine katkı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —