``KALBİNİZİ KORUYUN``

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Metin, kalp sağlığının ihmale gelmeyeceğini belirterek, tansiyon ve şeker hastalığı, sigara, alkol kullanımı, kolesterol yüksekliği, hareketsiz yaşam ve fazla kiloların kalp sağlığını tehdi

10.05.2016 18:25:04 0
``KALBİNİZİ KORUYUN``

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Metin, kalp sağlığının ihmale gelmeyeceğini belirterek, tansiyon ve şeker hastalığı, sigara, alkol kullanımı, kolesterol yüksekliği, hareketsiz yaşam ve fazla kiloların kalp sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Metin, kalp sağlığı konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak sağlıklı bir kalbe sahip olmak için yapılması gerekenleri anlattı. Kalp sağlığının asla ihmale gelmemesi gerektiğine vurgu yapan Metin, “Fazla kilolar kalp sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biridir. Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için mutlak suretle fazla kilolarınızdan kurtulmalısınız. özellikle karın bölgesinden zayıflandığında kan basıncını düşürerek kalbin boyutlarını da küçültüyor" dedi. Metin, ilaç kullanmadan yalnızca tuz tüketimini keserek de yüksek tansiyonun normal seviyeye gelebileceğini söyledi.

ŞEKER HASTALIĞINA DİKKAT

Şeker hastalığının da kalp sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Metin, “Kalp sağlığının korunmasında kan şekeri, iyi-kötü kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulması gerekmektedir. Özellikle hamileler, kilolu kişiler ve 40 yaş üzerindeki bireylerin düzenli olarak kan şekerini ölçtürmesi şart. Şeker hastalığının kalbin en büyük düşmanlarından biridir ve herhangi bir belirti olmasa bile herkesin yılda bir kez şeker ölçümü yaptırmasını gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

SİGARAYI BIRAKIN

Damar sertliğinin temel sebeplerinden olan sigaranın, kalp hastalığının başlıca risk faktörlerinden olduğunu da ifade eden Metin, "Uzun süre sigara içmek, damar sertliğindeki daralmadan bağımsız olarak koroner arter daralması ve kalp kası hastalığına yol açabiliyor. Sigara dumanının kalp kası üzerine direkt zehirleyici etkisi de araştırmalarda kanıtlandı. Sigara içmese de pasif içici olan kişilerde de aynı risk söz konusu olabiliyor. Bu sebeple sigara kullanmayan kişilerin de sigara içilen ortamda bulunmamaları gerekiyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Metin son olarak sağlıklı bir kalbe sahip olmak için taze sebze ve meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini ve düzenli olarak spor yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


Anahtar Kelimeler: ``KALBİNİZİ KORUYUN``
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19