KALKAN KALAMAR SANAT ÇALIŞTAYI

Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı tüm dünyadan sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür ve Sanat 1.06.2017 10:27:34 0
KALKAN KALAMAR SANAT ÇALIŞTAYI

Bu sene 3. kez düzenlenen Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı farklı ülkelerden sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi. Projesi ve küratörü Özer Ulukaya tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılan sanatçıların ortak çalışmayla gerçekleştirdikleri Beşiktaş tablosu ise bu senenin yıldızı oldu.

 

Kaş Kalkan’daki Kalamar Otel, 2015 yılından bu yana “Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı”na ev sahipliği yapıyor. Çalıştay kapsamında dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçılar belirlenen konsept çerçevesinde eserlerini yapıyor ve bazı sanatçılar da ortak çalışmaya imza atarak tek bir esere imzalarını atıyorlar. Çalıştay sonrasında 80 odalı Kalamar Oteli’nin 40 odasında, çalıştaydaki eserler sergileniyor. Bu otelin odalarındaki resimlerin tümünün orijinal olduğunu belirten otel yöneticisi Bülent ÇİÇEK; “Türkiye’de turizm sezonunu daha geniş bir periyoda yaymak mümkün. Sanatla ilgilenen insanlar için yılın 9 ayı aslında muhteşem bir olanak var ülkemizde. Ülkemiz onlar, onlar da ülkemiz için bulunmaz fırsat.” diye konuştu.

 

Kalamar Otel, 2015 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalıştayda yapılan resim, seramik, heykel gibi sanat eserleri ile 3 yılda adeta bir sanat galerisine döndü. Kalkan’da 29 sanatçının katılmış olduğu sanat kampına; Marmara Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Trakya Üniversitesi , İstanbul Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Yeni yüzyıl Üniversitesi , Anadolu Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesinden akademisyenler katılırken bir çok ünlü sanatçının atölyesinden eğitim alan sanatçılar ve asistan öğrenciler çalıştaya destek verdi.

 

Ekim’de İtalyan Sanatçılar Kaş’da Kalkan’da…

 

Projenin bundan sonraki adımında Ekim 2017 de yine Özer Ulukaya’nın Küratörlüğünde Türk ve İtalyan Sanatçılarının yer aldığı bir dostluk çalıştayı gerçekleştirilecek. İki ülke sanatçıları ortak projelere imza atarken değerli bir sanat oteline dönüşen Kalamar Otel de yeni eserlerle güzelleşecek.



Bugüne kadar gerçekleştirilen çalıştaylara, İtalya, Azerbaycan, Filipinler, Hollanda, Rusya , Gürcistan, Irak, K.K.T.C ve ülkemizden katılan sanatçıların eserleri arasında tatil yapmak, heykellerin arasında güneşlenmek; kahveyi yudumlarken bir resmin detaylarında kaybolmak tatil yapmayı daha kaliteli ve öğretici kılıyor.

 

9 sanatçıdan ortak siyah beyaz BEŞİKTAŞ tablosu yaptı.


 

Çalıştaya katılan sanatçılar her sene belirlenen bir konuda ortak bir esere imza atıyorlar. Geçen yıl 15 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen canlı performansta ressamlar tarafından boyanan “BARIŞ” tablosu otel lobisinde yer alıyor. Bu sene çalıştaya katılan sanatçılar siyah-beyaz renkleri kullanarak Beşiktaş tablosu boyadı. 9 sanatçının katıldığı ve 1 saat süren ortak çalışma sonrasında tamamlanan eser Kalkan Kalamar Otel’de diğer eserlerle beraber sergilenecek.

 

2017 sergisine eserleriyle katılan sanatçılar:

 

AMJAD AL RUFAIE (IRAK )
BULENT SALDERAY ( K.K.T.C )
GINA NINCOVITCH ( I T A L Y A )
IŞIL KARAÇOR AKINCI ( T Ü R K İ Y E )
PARIDE RANI ERI ( I T A L Y A )
REYHAN ULUDAĞ ( T Ü R K İ Y E )
SALVO MERIA RUTA ( I T A L Y A )
SUREYYA OSKAY ( T Ü R K İ Y E )
ZIYAD SULTANOV ( A Z E R B E Y C A N )

2015-2017 arasında gerçekleştirilen çalıştaylara katılan ve Kalamar Otel’de eserleri sergilenen sanatçıların isimleri şöyle:

Ahmet Özol,
Ahmet Özel ,
Alev Sudan,
Ayfer Uz ,
Aslı Köstepen,
Amjad Al Rufaie ,
Bülent Salderay,
Candeğer Aydın,
Devabil Kara
Ezgi Kınalı, 
Farida Karanfil,
Gina Nincovitch,
Hüseyin Macar,
Isabelle Cordes,
Işıl Karaçor,
Leyla Buhara,
Jonal Buenafe ,
Masha Mashidokova,
Mehtap Özdemir ,
Nurbiye Uz,
Paride Ranieri ,
Reyhan Uludağ,
Salvo Maria Ruta,
Sena Sengir,
Serap Nalkıran Gürcan,
Süreyya Oskay,
Yıldız Arun,
Zehra Sengir,
Ziyad Sultanov,
Mozaik çalışmalarında Süreyya Oskay’a  ev sahibi sanatçı Flora Kalak, Elif Nur Armagan, Ömer Dalyanda; Bilal Demir, Sümeyye Yıldız, Damla Ulukaya çalışmalarıyla destek oldular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


33.9° / 20.2°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01