Kamu, STK ve Medya İşbirliği İçin Diyalog Seminerleri

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Avrupa Birliği ortaklığında yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Diyalog Seminerleri düzenleniyor. Toplam altı kentte, bu yılın Nisan ve Kasım ayları arasında düzenlenecek Seminerler, tüm Türkiye?den STK, yerel

Türk Dünyasından Haberler 19.04.2015 15:10:21 0
Kamu, STK ve Medya İşbirliği İçin Diyalog Seminerleri

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Avrupa Birliği ortaklığında yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Diyalog Seminerleri düzenleniyor. Toplam altı kentte, bu yılın Nisan ve Kasım ayları arasında düzenlenecek Seminerler, tüm Türkiye’den STK, yerel ve ulusal medya ile kamu personelinin katılımına açık olacak.

İlki Antalya İlinde düzenlenecek ve 21-22 Nisan Tarihlerinde gereçekleştirilecek Seminere Türkiyenin önde gelen yerel medya Yöneteci ve çalışanları katılacak.Katılımcıların en az 5 Yıldır çalışma zorunluluğu bulunan seminere ilgi yoğun oldu.

Artuklu Haber Ajansı Adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel yayın Direktörü Abdullah Ortaç'ın katılacağı Seminer İki gün sürecek ve seminerlerin ilk bölümünde, alanında uzman sektör temsilcileriyle yarım günlük bir panel düzenleniyor. Panelin ardından 1.5 gün sürecek ve katılımcıların Türkiye-AB ilişkilerinde oynadıkları rol ve kamuoyunun bu sürece ilişkin daha etkin bilgilendirilmesi için ortak bir çalışma pratiği geliştirmesine imkan tanıyacak interaktif çalıştay düzenlecek.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde yürütülen çalışmalar, elde edilen sonuçlar ve bunların gündelik hayatımıza etkilerinin kamuoyunda daha bilinir kılınması amacıyla  sürecin etkin aktörleri olarak Kamu, STK ve Medya  arasında güçlü bir iletişim ve işbirliğine ihtiyaç duyuluyor.

Bu ihtiyaca cevaben, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Avrupa Birliği ortaklığında yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Diyalog Seminerleri düzenleniyor. Toplam altı kentte, bu yılın Nisan ve Kasım ayları arasında düzenlenecek Seminerler, tüm Türkiye’den STK, yerel ve ulusal medya ile kamu personelinin katılımına açık olacak.

21-22 Nisan 2015 tarihlerinde Antalya Porto Bello Hotel'de ilki gerçekleştirilecek ve interaktif çalıştaylar yanısıra Türkiye ve Avrupa'dan seçkin panelistler ve konuşmacıların yer alacağı Diyalog Seminerleri’ne Antalya yanısıra, Burdur, Isparta, Karaman, İçel, Hatay ve Adana'dan ilgili STK, medya ve kamu çalışanlarının katılımı beklenmektedir. İlk gününde alanında uzman aktörler katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak, ardından düzenlenecek çalıştaylarla da katılımcılar, Türkiye-AB ilişkilerinde oynadıkları rol ve kamuoyunun sürece yönelik bilgilendirilmesi için yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı bulacaklar. Gündemine aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilecek iki gün sürmesi planlanan seminer açılış paneliyle başlayacak, ardından çalışma grupları halinde gerçekleştirilecek 1,5 günlük interaktif çalıştay ile devam edilecektir. Çalıştaya kamu kuruluşları, STK'lar ve medya kuruluşlarını temsilen her bir gruptan 12 kişi olmak üzere toplam 36 kişi katılacak. 

 

SEMİNER TAKVİMİ

KONUŞMACILAR

ANTALYA - 21-22 Nisan 
İSTANBUL - 13-14 Mayıs
GAZİANTEP – 16-17 Haziran
SAMSUN – 9-10 Eylül
İZMİR – 7-8 Ekim
KONYA – 21-22 Ekim

Moderatör
Prof. Dr. Abdulrezak Altun Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Panelisteler
Bülent Özcan, Avrupa Birliği Bakanlığı, Proje Uygulama Dairesi Başkanı
Zeynel Lüle – Gazeteci
Prof Andreas Treske - teyidemuhtaç

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78