KANDİL GECESİ,DUA SIRASINDA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Mardin İl Müftüüsü Dursun Ali Coşkun'un Berat Kandili Programında yaptığı dua sırasında duygu dolu anlar yaşandı.Bazı vatandaşların sessizce gözyaşı döküp ağlayanlar Camide bulunan cemaatin arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Polisiye Haberler 25.06.2013 11:43:38 0
KANDİL GECESİ,DUA SIRASINDA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Mardin İl Müftülüğü tarafından organize edilen Berat Kandili programları Halk tarafından takdirle karşılandı. Özellikle Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Ulu Camiinde verdiği Kur’an ziyafeti ve il Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un yaptığı dua, Berat Gecesine katılanların beğenisini topladı.

         Mardin’de kandiller artık daha yoğun geçmeye başladı. Daha önceki yıllarda halk tarafından az rağbet gören kandil gecelerine son birkaç yıldır Mardin Halkı yoğun ilgi göstermeye başladı. bu nedenle pazar gecesi kutlanan Berat gecesi hem eski Mardin’de hem de Yenişehir’deki tüm camilerde halkın katılımı, en üst seviyeye ulaştı.

         Tarihi Mardin Camilerinde Ulu Cami Latifiye, Reyhaniye, Şehidiye hatta bazı mahalle mescitlerinde Berat Gecesi Programı düzenlendi.

         Yenişehir Küba Fuat Yağcı, Edip Fatma Yüksel Camileri ise doldu taştı.

         Ulu Cami’de Düzenlenen Berat Gecesi Özel Programına Dünya Birincisi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu kıraatıyla katkı sunarken, camiye gelen yüzlerce kişiye ise Sahur yemeği ikram edildi. Bayanların da büyük bir ilgi gösterdiği gecede ayrıca cemaate sınırsız çay ikramı yapıldı.

         Programda Kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Bu gibi gün ve gecelerin bir fırsat olduğunu hatırlatarak; “-Berat’ın yegâne sahibi elbette Yüce Rabbimizdir. Ancak her insanın beratı kendi elindedir. Zira biz O’na bir adım yaklaşırsak O bize bin adım yaklaşır. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, her türlü kötü amellerimizden nasuh tövbe ile uzaklaşır, salih amel ile O’na yönelirsek Allah’ın mağfireti şüphesiz bize erişir. Biz bize yapılanlar karşısında kin ve intikam duygularıyla hareket etmez ve affedici olursak, Allah da bizi affeder. Biz zorda ve darda kalanların zorluğuna ve darlığına yardım edersek, Allah da bizim zorluklarımızı ve darlıklarımızı ortadan kaldırır. Biz kendimiz için istediğimiz güzel şeyleri başkaları için de istersek, Allah da bize tüm güzellikleri ihsan eder. Biz anaya babaya iyilik eder ve yakınlarımızı gözetirsek, Allah da bizi hiçbir iyilikten mahrum etmez, her zaman yanımızda olur. “Dedi.

         Coşkun Ayıca;” Bu gece camilerde Rabbimizden af dileyecek ve dua edeceğiz. Ve hep beraber Rabbimize niyaz edecek ve diyeceğiz ki: ‘Allah’ım kalplerimizi yumuşat ve birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir! Bize huzur ver, ülfet ver! Bizi kan dökücülerden eyleme. Bize merhamet duygusu ver! Bize şuur ver, izan ver ve bizi insaftan ayırma! Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme!

- Farklılıklarımızın fitne olarak kullanılmaması için bize basiret ve feraset ver! Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla! Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.” Diyerek duada bulundu.

    Mardin İl Müftüsü    Dursun Ali Coşkun’un yaptığı dua sırasında sessizce gözyaşı döküp ağlayanlar cemaatin arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Programa İl Müftülüğü İlahi grubunu okuduğu ilahiler ve Kuran-ı Kerim kıraatı ile sabah namazına kadar devam edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04