KARANLIKLAR YAŞATAN, BEDAŞ ELEKTİRİK KESİNTİLERİ

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. CLK (BEDAŞ ) ?ın Kesme?Açma işlemlerinde Tüketiciye yaşattığı karanlık günleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Genel Başkanı Murat Köse; ?Hayatı

8.02.2016 13:07:33 0
KARANLIKLAR  YAŞATAN, BEDAŞ ELEKTİRİK  KESİNTİLERİ

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. CLK (BEDAŞ ) ‘ın Kesme–Açma işlemlerinde Tüketiciye yaşattığı karanlık günleri değerlendiren  Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Genel Başkanı Murat Köse; “Hayatın Işığı olarak yola çıkan ancak Tüketicileri 3 günden 6 güne kadar Karanlıkta bırakan BEDAŞ Hukuksuzluğu kendine yol haritası edinmiş” dedi.

 Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Genel Başkanı Murat Köse konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

''Modern Toplumun olmazsa olmazı haline gelen Enerji İhtiyacının özelleştirilmesinden beri Sıkıntılardan kurtulamayan Elektrik Tüketicileri CLK BEDAŞ tarafından mağdur edilmeye devam ediliyor.

Bilindiği üzere Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ; Tüketiciler ile Elektrik Dağıtım/Perakende Hizmeti veren şirketlerin belli bir takım kurallar çerçevesinde karşılıklı hak ve ödevlerini belirlemek ve sistemin sağlıklı işlemesini sağlamak adına düzenlenmiştir.

Ancak ilgili Yönetmeliğin Kesilmiş olan Elektriğin Yeniden Bağlanması Başlıklı   16/3 . Maddesinde Tüketicinin ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi kaydıyla;

  1. a) İmar yerleşim alanında iki iş (48 saat) günü içerisinde,
  2. b) İmar yerleşim alanı dışında üç iş (72 saat) günü içerisinde,

elektrik enerjisi yeniden bağlanır.

İfadesi yer almış olsa da imar alanı yani şehirlerde yaşayan tüketicilerin 3 günden 6 hatta 7güne kadar enerji den yoksun bırakıldığı görülmektedir.

Şikayetçi olan Tüketiciler Kurumun 186 ve 444 6 255 nolu çağrı merkezlerini aramak istediklerinde telefonda dakikalarca bekletilmelerine rağmen günlerce çözüme kavuşturulmaması ve çözüm üretemeyen Çağrı merkezinin “ Başka bir arzunuz var mı!” cümlesine kızan ve  BEDAŞ bölge müdürlüğüne giden Tüketicilerin Bölge Müdürlüğünde  bir Müdür yada şefle görüşmek taleplerine  ise kapıdaki güvenlik görevlisinin “Kesme-Açma ile ilgili Müdürlerle Görüşmek Yasak” demesi ve tüketicinin Bir Muhattab dahi Bulamadan Karanlığa geri dönmesi ilgili yönetmeliğin ve dahi 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanununun ruhuna ve içeriğine aykırı olmakla beraber Hayatın Işığıyız diyen bir Kurumunda Kurum Kültürüne aykırı olduğu açıktır.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04