``KARAR TÜRKİYE`NİN İHRACATINI ETKİLEMEZ``

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu, İngiltere`nin Avrupa Birliği?nden (AB) ayrılma kararına ilişkin, "Karar, Türkiye`nin AB ve İngiltere`ye gerçekleştirdiği ihracatını etkilemez. Kaliteli üretim ve doğru fiyatlandırmayla

29.06.2016 10:27:03 0
``KARAR TÜRKİYE`NİN İHRACATINI ETKİLEMEZ``

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu, İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararına ilişkin, "Karar, Türkiye'nin AB ve İngiltere'ye gerçekleştirdiği ihracatını etkilemez. Kaliteli üretim ve doğru fiyatlandırmayla her zaman pazar bulunur." dedi.

İş dünyasının başarılı ismi Sabahattin Kılıççıoğlu,İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Gümrük Birliğine üye olması nedeniyle doğrudan bir etki gözlenmeyeceğini belirten Kılıççıoğlu, bu sonucun Türkiye-AB ilişkilerini daha da zorlaştırabileceğini, ancak Gümrük Birliğine üye olması nedeniyle doğrudan bir etki gözlenmeyeceğini belirtti.

AB VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Ayrılma kararının, Türkiye'nin AB ve İngiltere'ye yaptığı ihracatı etkilemeyeceğini aktaran Kılıççıoğlu, ticarette karşılıklı çıkarların önemli olduğunu, kaliteli üretim ve doğru fiyatlandırma yapıldığı takdirde her zaman pazar bulunabileceğini vurguladı.

AB'nin "vazgeçilemez" olmadığının altını çizen Kılıççıoğlu, "Önemli olan kendi üretimimizi ve pazarımızı çeşitlendirerek hem ekonomimizi hem de demokrasimizi geliştirmektir. Türkiye, bu noktadaki duruşundan vazgeçmeyecektir." diye konuştu.

REFERANDUMUN GEREKÇESİ SONUCUNDAN DAHA ÖNEMLİ

İngiltere'nin medeniyetin önemli merkezlerinden birisi olduğunun ve güneşin batmadığı imparatorluk olarak dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olduğuna dikkati çeken Kılıççıoğlu referandum sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"Elbette referandum tek başına yeterli değil, kararı İngiltere parlamentosu da onaylanması gerekiyor. Umarız süreç insanlığa olumlu katkı yapacak bir sağduyu ile yürür.Ancak referandumun sonucundan çok gerekçesinin sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa Birliği ekonomik, toplumsal, siyasal ama hepsinin ötesinden insani sonuçları olan bir projedir. Amaç insanların daha iyi yaşayacakları bir birlik inşa etmektir. Oysa bugün bu birlik, tek amaçları kendilerinin ve çocuklarının hayatlarını kurtarmak olan mülteciler yüzünden yıkılma noktasına geldi. Dünyanın en zengin ve refah içinde yaşayan insanları ne yazık ki lokmalarını yaşam savaşı verenlerle paylaşmak istemiyor. İşte asıl sorgulanması gereken şey budur."

AB SAMİMİ DEĞİL

AB'nin samimi davranması durumunda, Türkiye'yi en kısa sürede üyeliğe kabul ederek gücünü artırabileceğine işaret eden Kılıççıoğlu, "Ancak Türkiye politikası İslamofobik korkular çerçevesinde oluşturulursa, bu noktada kaybeden biz değil, AB olur." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04