Kasım Canbolat`tan önemli açıklamalar

Kasım Canbolat`tan önemli açıklamalar "8,5 Milyar Doların Hesabı Sorulmalı"

21.04.2016 09:53:53 0
Kasım Canbolat`tan önemli açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adanalıoğlu eski Belediye Başkanı Eczacı Kasım Canbolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı eski Kültür Bakanı İstemihan Talay'la biraraya geldi.

Mersin ve ülke gündemiyle ilgili konuşan ikili bir yandan da hasret giderdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cuma günü kente gelmesi nedeniyle büyük heyecan yaşadığını belirten Kasım Canbolat, "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun huzur, birlik, beraberlik ve barış için yaptıklarını sadece biz değil, bütün Türkiye biliyor. Cuma günü güzel bir tablo oluşacaktır ve bunu şimdiden görebilmekteyiz.Türkiye'nin birleştirici gücü Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisidir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili hodri meydanına da değinen Canbolat, CHP olarak kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

TBMM'ye gelen fezlekelerin en fazla CHP’li vekiller için gönderildiğini söyleyen Canbolat, “CHP milletvekillerinin fezlekelerinin hiçbirinin ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi suçlamalar yoktur." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu’nun ‘CHP’nin teröre destek verdiği’ şeklindeki ifadelerine de tepki gösteren Canbolat, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin her ferdi, terörü nereden gelirse gelsin kınamıştır. Bizim partimizde hiç kimse Öcalan’a övgüler dizmedi” diye konuştu

8,5 Milyar Doların Hesabı Sorulmalı

Kasım Canbolat, Reza Zarrap ile birlikte tutuklanan İranlı iş adamı Bebek Zencani’nin ‘Türkiye’de 8,5 milyar dolar rüşvet dağıttık’ sözleriyle ilgili “Ben AKP hükümetine ve Sayın Davutoğlu’na bir vatandaş olarak sesleniyorum; Zencani bunları açıklamadan onurunuz varsa siz açıklarsınız ve bu rüşveti alanları da yargı önüne çıkarırsınız.Tüyü bitmemiş yetimin hakkının yiyenleri tek tek bulup çıkartılmalı ve bedelini yargı önünde ödemeli” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 
 
 

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00