Kayıt Dışı Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’ndan Vatandaşlara Güvenlik Çağrısı: Kayıt Dışı Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’ndan Vatandaşlara Güvenlik Çağrısı: Kayıt Dışı Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
İstanbul, Kasım 2024 – Elektrik, modern yaşamın temel taşlarından biridir. Ancak, herhangi bir arıza yaşandığında hayatımızın durma noktasına gelmesi, elektrik teknisyenlerinin güvenilirliğini her zamankinden daha önemli hale getiriyor. İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, vatandaşları, yalnızca belgeli ve güvenilir elektrik teknisyenleriyle çalışmalarını vurgulayarak dikkatli olmaya çağırdı.
Ne yazık ki sektörde, yasal kaydı olmayan ve gerekli sertifikaya sahip olmadan çalışan çok sayıda elektrikçi bulunuyor. Bu kişiler, güvenlik standartlarına uymadıkları gibi, düşük kaliteli malzemelerle geçici çözümler sunarak vatandaşları ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor. Bozali, “İstanbul’da çıkan yangınların yüzde 40’ının elektrik kaynaklı olması, bu durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koymaktadır,” diyerek konunun önemine dikkat çekti.
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası olarak, elektrik teknisyenliği alanında yetkili tek meslek odası olduklarını belirten Bozali, odadan belge alan teknisyenlerin eğitimli, belgeli ve güvenilir uzmanlar olduğuna vurgu yaptı. İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası, geliştirdiği YES uygulamasıyla, vatandaşların yetkili teknisyenlere kolayca ulaşabilmesini sağlıyor. Ayrıca, odadan belgeli teknisyenlerin gerçekleştirdiği tüm işlemler odanın güvencesi altında olup, olası bir zararın karşılanmasını garanti ediyor.
Kayıt dışı çalışanların sadece güvenlik değil, ekonomik bir tehdit de oluşturduğunu belirten Bozali, “Kayıt dışı çalışanlar, vergi ve sigorta yükümlülüklerini yerine getirmeyerek devletimize büyük ekonomik kayıplara yol açıyor. İstanbul’da her yıl yaklaşık 100 bin yeni konut yapılmakta, bu konutların yarısında kayıt dışı kişiler çalışmaktadır,” dedi. İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası, bu konuda ilgili devlet kurumlarıyla iş birliği yaparak, kayıt dışı çalışanların önüne geçmeyi amaçlıyor.
Vatandaşları İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’na üye, yetkili elektrik teknisyenleriyle çalışmaya davet eden Bozali, “Devletimize sahip çıkalım, güvenliğimizden ödün vermeyelim” diyerek sözlerini noktaladı.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
-
1
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
2
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
3
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
4
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
5
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
6
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
7
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
8
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
9
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
10
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
11
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,03
-
EURO
51,27% -0,01
-
GRAM ALTIN
6266,11% -2,44
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08



