KAZAN`DA KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

KAZAN AİLE YAŞAM MERKEZİ'NDE DÜZENLENEN FUARA YAKLAŞIK 800 ÖĞRENCİ KATILDI

10.12.2014 09:59:00 0
KAZAN`DA KİTAP FUARINA YOĞUN  İLGİ

Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezi tarafından 14 Kasım’da başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ projesi kapsamında yer alan ‘Kitap Kumbaram’ kampanyasının ikinci aşaması olan Kitap Fuarı büyük bir coşku ile açıldı.  

Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kitap Fuarı”nın açılışına Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Meclis üyeleri, ile merkeze üye yaklaşık 800 çocuk ve aileleri katıldı.  

Sanal dünya hakimiyeti altında yetişen genç nesillere kitap okuma bilincinin aşılanması amacıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın ilk gününde çocuklar; çeşit çeşit kitapların yer aldığı stantlara büyük ilgi gösterdi.   

Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları büyük bir heyecanla kitaba dönüştüren çocuklar, bir yandan da kendileri için düzenlenen animasyon gösterileri, oyunlar ve pek çok renkli aktivite ile keyifli bir gün geçirdi.

Kitap Fuarı’nda çok mutlu oldukları gözlenen çocuklar düşüncelerini, “Günlerdir harçlıklarımızı kumbaramızda fuarda kitap almak için biriktiriyorduk. Bugün burada kendi harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz paralarla istediğimiz kitapları alabiliyoruz.  Kitap stantları rengarenk, her türlü kitap var. Biz de ilgimizi çeken, okumak istediğimiz kitapları seçiyoruz. Çok mutluyuz” diye dile getirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Başkent’in dört bir tarafında hizmet veren Aile Yaşam Merkezleri’nde öğrenciler için gerçekleştirilen aktivitelerin en anlamlılarından biri olan “Türkiye Okuyor” kampanyası ile giderek azalan kitap okuma alışkanlığının yeniden kazandırılması amaçlanıyor.

 Kitap Fuarı, 14 Aralık Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00