KEÇİÖREN`DE NİHAT HATİPOĞLU İZDİHAMI

Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu'nun Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki dini sohbet programı Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü.

13.03.2014 11:56:05 0
KEÇİÖREN`DE NİHAT HATİPOĞLU İZDİHAMI

Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu’nun Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ndeki dini sohbet programı Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü.

Sanat ve Gösteri Merkezi’nin 900 kişilik salonu hıncahınç dolarken, salona sığmayan Keçiörenliler de merkezin girişinde bekleyerek Hatipoğlu’nun sohbetini dinledi. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Ak, Nihat Hatipoğlu’na Keçiören’de bu güzel sohbet programını gerçekleştirdiği için tüm Keçiörenliler adına teşekkür ederek, “Allah razı olsun kendisinden, bu kadar çok seveni var. Sizin de gördüğünüz gibi her yer doldu taştı. Ben de sizden duanızı istiyorum, Cenab-ı Allah bizleri şaşırtmasın. Kul hakkına girdirmesin, sizlerden dua ve desteklerinizi istiyorum” dedi. Sohbetinde Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.S) hayatından örnek kıssalar anlatan Nihat Hatipoğlu, Peygamberimizin daha doğmadan babasını, 6 yaşındayken de annesi Amine Hatun’u kaybettiğini belirtti.

ANNEM SESLENSE NAMAZIMI BOZARDIM
Peygamberimizin hayatında annelerin yerinin büyük olduğunu söyleyen Hatipoğlu, “Süt annesi Halime’ye çok büyük bir hürmet ve ilgi gösterirdi. Eğer görebilseydi gerçek annesine nasıl bir ilgi gösterirdi acaba, siz düşünün. Peygamber Efendimiz şöyle söylüyor: ‘Annem sağ olsaydı ben namaz kılarken bana seslenseydi, efendim anne, der namazımı bozardım.’ Peygamberimiz ihtiyarlara ve kadınlara özel bir hassasiyet gösterirdi” diye konuştu. Kendi annesinin 5 ay önce Keçiören’de vefat ettiğini kaydeden Hatipoğlu, annesi ile ilgili bazı anılarını da paylaşarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Annem sürekli dua eder, namazını kılardı. Hastalığından ötürü son zamanlarında namazını oturarak kılıyordu. Ben Peygamberimizden veya sahabelerden ne zaman bahsetsem, annem o hasta haliyle hemen ayağa kalkmaya çalışırdı. Ben derdim ki ‘anne kalkmana gerek yok, selam salavat vermen yeterli.’ Annem ise ‘Peygamberin ismini duydum, utanırım nasıl kalkmayayım’ derdi.”

BAŞBAKANIMIZ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Nihat Hatipoğlu, siyasetle hiçbir ilgisinin olmadığını, sadece İslam dinini anlatmayı görev bildiğini ifade ederken, “Ben bana yapılan iyiliği ömrümün sonuna kadar unutmam, ama bana yapılan kötülüğü hemen unuturum. Annemin vefatında kardeşlerim hariç bana telefonla ilk ulaşan ve başsağlığı dileyen Başbakanımızdı. Bunu siyasi olarak söylemiyorum, yapılan iyilik bakımından söylüyorum” dedi. Annesinin cenaze namazını kıldırdığını ve toprağa verirken üstünü örttüğünü aktaran Hatipoğlu, “Sevgili anneler, anneme yüzbinlerce hatim okundu. Ben İslam’ı anlatan sizlerden biri olarak annem için ancak bunları yapabildim. Sizler de Allah’ı, Peygamber’i bilen evlatlar yetiştirin. Mezarın içine giremiyoruz. Cenab-ı Allah ‘Sen ancak bu kadar yapabilirsin, mezarın içindeki hüküm bana aittir’ der. Mezarın altında sen, Allah ve ameliniz birlikte olacaksınız, hesabınızı ona göre yapın” mesajını verdi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ/KEÇİÖREN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24