KEÇİÖRENDE TOP DAĞITIMI SIRASINDA KAVGA ÇIKTI

HER İLÇEDE HALK İFTARLARI”NA KEÇİÖREN'DE DEVAM EDEN BAŞKAN GÖKÇEK, MÜJDELERİNİ ARDI ARDINA SIRALADI

Sağlık 15.07.2013 14:40:49 0
KEÇİÖRENDE TOP DAĞITIMI SIRASINDA KAVGA ÇIKTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören’e iki aile yaşam merkezi ve dev bir park kazandıracaklarını müjdeleyerek, üç ana caddenin tek yön olup olmamasına ilişkin de anket yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programı Keçiören’de de yoğun ilgi gördü. Ramazan ayında her gün bir ilçede iftar sofraları kurarak, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi’nin iftar buluşmalarının beşincisi Keçiören’de yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Keçiören Fatih Stadyumu’nda kurulan sofralarda verilen iftar yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ev sahipliği yaptı. Stadyuma kurulan sahneden Keçiörenlilere seslenen Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ve ilçeye yapılan hizmetleri konu alan kısa bir konuşma yaptı.

Keçiören’de Kuşçağız’a Türkiye’nin en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni inşa edeceklerini açıklayan Başkan Gökçek, merkezde hanımlara ayrı, erkeklere ayrı yüzme havuzu olacağını, çocuğa, kadına, erkeğe, gence yönelik 40 çeşit ayrı eğlence bulanacağını söyleyerek, “Oradan çıkmak istemeyeceksiniz. İlçenin değişik yerlerinden otobüsler tahsis edeceğiz, direkt gidip rahatlıkla istediğiniz gibi eğlenebileceksiniz” dedi.

Keçiören’e kazandırılacak ikinci aile yaşam merkezini ise Etlik’e yapacaklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Etlik Pazar yeri vardır. Pazar yerini bozmuyoruz. Orası kapalı Pazar olacak, üzerine ve altına aile yaşam merkezi yapıyoruz. Allah’ın izniyle ikisi de seçimden önce bitecek” diye konuştu.

 

-ESERTEPE’YE DEV PARK

Keçiörenlilere üçüncü bir müjde daha veren Başkan Gökçek, Esertepe’ye 178 bin metrekare olan dev bir park yapacaklarını açıkladı. TOKİ’den parkın arsasını 60 milyon TL’ye aldıklarını dile getiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Belediye başkanı olduğum günden bugüne böyle rekreasyon alanlarına hiç para vermedim. İlk defa Keçiören için Etlik Esertepe’de hiç yeşil alan olmadığı için, 60 milyona kıydık, orayı aldık. İhalesini yaptık, 50 milyon lira da ihalesine gitti. Allah nasip ederse bu sene sonu itibariyle Ankara’nın en büyük parklarından biri oraya yapılmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

- ANKET SONUCU ÜÇ CADDEYE TEK YÖN UYGULAMASI

Keçiören metrosunun gelecek senenin ortasında bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Başkan Gökçek, Keçiören’de de Gölbaşı’nda olduğu gibi bir anket yaptı.

Başkan Gökçek, Keçiörenlilere “İlçenin ana caddelerden Fatih, Nuri Pamir ve Kızlarpınarı caddelerinin tek yön olmasını, araya da bir geliş bir gidiş yol yapılmasını” isteyip istemediklerini sordu. Fatih Stadyumundaki 6 bin kişinin çoğunluğunun “Tek yön olması iyi olur diyenler” sorusuna “Evet” diyerek el kaldırması üzerine Başkan Gökçek, “Bu konuda da hemen faaliyete geçip bunu halledeceğiz” dedi.

 

-      “KALDIRIMLARI YENİDEN YAPMAK İSTİYORUZ”

Başkan Gökçek, Keçiören’de yaşanan bir sıkıntıya da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, ilk göz ağrım Keçiören diye, önce bu caddelerin kaldırımlarını yaptım. Vatandaş’a sordum, ‘Evinizin önünde 4-5 metre kalıyor. Para istemiyoruz. Oraya kadar kaldırımı götürelim mi?’ diye. Vatandaş isteyince kaldırımı götürdük. Bundan sonra aradan yıllar geçti. 17-18 yıl sonra bazı uyanık avukatlar, ‘Biz size belediyeden para alırız, sizden de para istemiyoruz. Bunlar kamulaştırmasız el atmadır’ deyip, başladılar dava açmaya. Biz kimseden para almadık, aksine evinin önünü yaptık. Sonra da para vermemek için mecburen bu kaldırımları yıktık. Şimdi ben buraları yeniden yapmak istiyorum. Kanun değişti, ilgili maddede, apartman yönetim kurulu oturanların bir fazla oyuyla ‘buranın yapılmasını istiyorum’ derse burayı yaptırabiliyoruz.”

Başkan Gökçek, muvaffakiyetlerini verenlerin evlerinin önünü yenileyerek, Keçiören’i “pırıl pırıl” hale getireceklerini açıkladı.

 

-      ZİRAAT FAKÜLTESİ İÇİNE YENİ BULVAR

İki aya kadar bitirilmesi amaçlanan Kuzey Ankara Projesi rekreasyon alanının da Keçiören’e hizmet vereceğine dikkat çeken Başkan Gökçek, darlığından şikayet edilen Bağlum Köprüsü’nün genişletilme çalışmalarının bir buçuk aya kadar bitirileceğini belirterek, bir başka müjdesinin ise Sanatoryum Caddesi’ndeki sıkışıklığı gidermek için yapılacak projeye ilişkin olduğunu kaydetti.

Ziraat Fakültesi’nin hemen içinden, Gümüşdere Mahallesi’nin arasından yeni bir bulvar açıp caddeye bağlayacaklarını söyleyen Başkan Gökçek, Sanatoryum’dan aşağıya inişlerin de kolaylaşacağını dile getirdi.

 

-      HERKES TWİTTER KULLANMAYI ÖĞRENSİN

Türkiye’de son süreçte yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yaşanan kalkınmanın, ülke ekonomisine 63 milyar lira katkı sunacak yeni yatırımların ve uluslar arası platformda yürütülen güçlü diplomatik politikanın dış güçleri rahatsız ettiğine dikkat çekerek, “Bundan dolayı bizim içimizi karıştırmaya başladılar” dedi.

Gezi Parkı olayları diye bilinen eylemlerin milleti isyan etme noktasına getirdiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Allah’ın izniyle bu günlerin hepsi geçecek. Bunların oyunları boşlukta kalacak.  Ankara’da bir Vandalizm Müzesi kuruyorum. Ankara’yı yerle yeksan ettiler. Medya hiçbirini göstermedi. Biz göstereceğiz” diye konuştu.

Kendisini dinleyen herkesten twitter kullanmayı öğrenmelerini isteyen Başkan Gökçek, “Hacı dedeme bile öğreteceksiniz twit atmayı. Söz verin, öğrenin” dedi.

Konuşmasının sonunda en büyük müjdeyi çocuklara veren Başkan Gökçek, erken bayram hediyesi olarak çocuklara top ve bebek getirdiklerini söyledi. Çocuklar programın hemen ardından hediyelerine kavuştu.

TOP DAĞITIMI KAVGAYA  NEDEN OLDU

Keçiören ilçesi Fatih Stadı`nda Top ve Bebek dağıtımı sırasında kavga çıktı.Bazı katılımcıların Belediye Başkanı Melih Gökçek`i yuhalamaya başladığı gözlendi.Tepkilerin artması üzerine Melih Gökçek İftar Yemeğinden ayrıldı.


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00