Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı İkinci Başkanı ve MAREV Yürütme Kurulu üyesi Kenan Gürdal sosyal Medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada,Menülerinde SÜRYANİ ekini kullanan restoranlarda hiç bir Süryani`nin gitmesi doğru değildir``Diyerek Mard
Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı İkinci Başkanı ve MAREV Yürütme Kurulu üyesi Kenan Gürdal sosyal Medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada,Menülerinde SÜRYANİ ekini kullanan restoranlarda hiç bir Süryani'nin gitmesi doğru değildir''Diyerek Mardin'de bazı restoranlarda yapılan sahtekarlıklar konusunda Süryanileri uyardı.
Gürdal ,Sosyal Medya hesabında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
''Mardin’deki Restaurantlarda sıkça kullanılan SÜRYANİ ekleri, sadece Süryanilerin varlığından ve tarihinden rant sağlamaya çalışan sahtekarların yakıştırmasından başka birşey değildir.
Süryani Köftesi!! Yok böyle bir köfte ve hiçbir zaman olmadı!
Süryani Şarabı!
Süryanilerin kendi evlerinde yetiştirdiği üzümlerle yapılan ve Manastırların bahçesinde yetişen üzümlerden imal edilen şarap Süryani şarabıdır, restaurantlarda ne olduğu bilinmeyen her şaraba kıymet kazandırmak adına Süryani Şarabı diye sunulması artık hepimize dokunmaya başladı!
Süryani salatası, Süryani kebabı, Süryani pidesi ve daha birçok restaurant veya otelde Süryani, Süryani, Süryani!...
Mardin kendi başına bir kültürdür ve orada yaşayan herkes aynı kültürle yoğrulmuştur. Hepimizin yemek kültürü aynıdır, Mardin kebabı derseniz anlarım, Mardin köftesi derseniz onu da anlarım, ama para kazanmak adına restaurantınızda, kültürümüzle örtüşmeyen herşeye Süryani işidir deme hakkınız yok!!!
Bizim tarihi kimliğimizden Süryanilerin kendisi bile menfaat sağlamayı amaçlamazken, sizler kim oluyorsunuz da menülerinize para kazanmak adına tarihi kimliğimizi yazıyorsunuz. Bu konuda lütfen kimliğinizden para ve menfaat sağlamaya çalışanlara tepkinizi koyun ve yasal yollarla mani olun. Süryani Kimliği restaurantlarda satılacak kadar ucuz bir kimlik değildir!!!...''Dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55