Kent Tiyatrosu Yaz Kurslarına Devam Ediyor

Yıl içerisinde binlerce Mamaklıyı tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu yaz dönemi temel tiyatro kurslarına devam ediyor.

Kültür ve Sanat 23.07.2013 23:02:01 0
Kent Tiyatrosu Yaz Kurslarına Devam Ediyor

Yıl içerisinde binlerce Mamaklıyı tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu yaz dönemi temel tiyatro kurslarına devam ediyor. Yaklaşık 50 öğrencinin katılımıyla yapılan yaz kursları son derece eğlenceli derslerle gençlere sanatın kapılarını aralıyor. Ağırlığı lise öğrencilerinden oluşan temel tiyatro kursunda üniversite öğrencileri ve çalışanlar da bulunuyor. Temel tiyatro kurslarına katılan tiyatro sevdalıları diksiyon, fonetik, sahne bilgisi, tiyatro tarihi gibi dersler görüyor. Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak başta olmak üzere 4 ayrı hocadan alınan dersler sonrası başarılı olan öğrenciler Mamak Belediyesi Konservatuarı’na kabul edilecek. Temel tiyatro kurslarında başarılı olan öğrenciler daha tecrübeli oyuncularla beraber sahnelenen oyunlarda rol alıyor. Kent tiyatrosunun tiyatroyu Mamaklılarla buluşturduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Yıl boyunca her türlü sanatsal kurslara ve etkinliklere kapılarını açan Mamak Kültür Merkezi yaz döneminde de kurslarına devam ediyor. Sanatla uğraşmak isteyen her yaştan Mamaklıya destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Temel tiyatro kursuna katılan bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Umarım ilerleyen günlerde onları da sahnelenen oyunlarda görürüz” dedi.  

 

Kent Tiyatrosu Okul Gibi Çalışıyor

Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak sanat dünyasına yeni simalar kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu güne kadar 2 yıllık konservatuar eğitim alan öğrencilerden 23’ünün devlet ve özel üniversitelerin konservatuar bölümlerini burslu olarak kazandıklarını söyledi. 


 
ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK

28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00