Tarih: 18.07.2024 11:37

KEP, SAHTE KİMLİKLE KONUT DOLANDIRICILIĞININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Son dönemde sahte kimlik kartları ya da vekaletler üzerinden konut kiralama ve satın alma dolandırıcılıklarında ciddi artış yaşanıyor. TÜRKKEP’e göre; sadece kimliği doğrulanmış kişilerin sahip olabildiği KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemi, tarafların gerçek kişi olduğunu garanti ederek, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçebiliyor.

 

Son dönemde artan sahte kimlik kartları ve vekaletlerle yapılan dolandırıcılıklar, konut kiralama ve satın alma süreçlerinde büyük riskler oluşturuyor. Dolandırıcılar, bu yöntemle kapora talep ettiği vatandaşları ve emlakçıları ciddi zarara uğratıyor ve ardından kayıplara karışıyor. Güvenli, yasal ve hukuki geçerli elektronik iletişim imkânı sunan KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemi ise bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için en iyi yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor. Yalnızca kimliği doğrulanmış kişi veya kurumların sahip olabildiği KEP sistemi, tarafların gerçek kişi olduğunu garanti ederek, konut dolandırıcılığı riskini tamamen ortadan kaldırıyor. Konut kiralama ya da satın alma işlemlerinde tarafların birbirilerinden KEP talep etmeleri ve iletişimini KEP üzerinden gerçekleştirmeleri, sahte kimlik ve vekaletle yapılan dolandırıcılığın önüne geçiyor. KEP ayrıca, sahtecilik ve dolandırıcılık gibi olumsuz durumları önlemek için şifreleme teknolojileri kullanarak, belgelerin orijinalliğini ve bütünlüğünü de koruyor. KEP ile yapılan yazışmalar ve belge paylaşımları, olası bir anlaşmazlık durumunda hukuki olarak mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor.

 

OLCAY YILDIZ: “KEP KİMLİK DOĞRULAMADA EN ETKİLİ YÖNTEM” 

Sahte kimlikle dolandırıcılık olaylarına karşı KEP kullanımının önemine değinen TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Son dönemde artan sahte kimlikle konut dolandırıcılığı hem emlak sektörüne hem de konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ciddi zarar veriyor. Biz, bu ve benzeri olaylara karşı KEP kullanımının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yalnızca kimliği doğrulanmış kişi veya kurumlar KEP sahibi olabilir ve sahte kimliklerle KEP alınması mümkün değildir. Vatandaşlarımız uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile TÜRKKEP üzerinden online başvuru yaparak, hiçbir fiziki evrakla uğraşmadan aynı gün içinde KEP sahibi olabilir. 

KEP ile yapılan tüm yazışmalar özel bir şifreleme teknolojisi ile korunur ve bu da belgelerin orijinalliğini ve bütünlüğünü korur. TÜRKKEP olarak KEP sayesinde, sahte kimlik ve vekaletlerle yapılan dolandırıcılık girişimlerini etkili bir şekilde önlüyoruz. Konut kiralama ve satın alma işlemlerinde tarafların KEP kullanması, işlemlerin güvenli ve yasal bir zeminde gerçekleşmesini sağlıyor. KEP ile yapılan işlemler, dolandırıcılık girişimlerine karşı güçlü bir koruma sunuyor. Bu nedenle konut kiralamalarında ve satın almalarda tarafların birbirinden KEP talep etmesinin, dolandırıcılık riskini ortadan kaldırmak için kritik bir öneme sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi. 

YILDIZ: “KEP, EV SAHİBİ KİRACI ANLAŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNÜ KOLAYLAŞTIRIR”

KEP’in kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları çözüme kavuşturduğuna dikkat çeken Olcay Yıldız, “Son dönemde kira anlaşmazlıkları, özellikle büyük şehirlerde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri haline geldi. Kira artış oranları, ödeme tarihleri ve tahliye süreçleri gibi konular, kiracılar ve ev sahipleri arasında büyük anlaşmazlıklara yol açıyor. 1 Temmuz itibarıyla kira artışlarındaki %25 zam sınırının sona ermesi ve artışların yeniden 12 aylık ortalama enflasyon üzerinden hesaplanacak olması, yeni anlaşmazlıkların da kapısını aralayabilir. KEP, taraflar arasındaki iletişimi yasal bir zemine oturtarak bu anlaşmazlıkların çözümünü hızlandırıyor. Örneğin KEP sahibi olan birine evinizi kiraladığınızda karşı tarafın kimliğinden emin olursunuz. Ayrıca kira sözleşmeleri, ihtarlar, ihbarlar ve her türlü bildirimi KEP üzerinden yaparak, noter masraflarından da kurtulabilirsiniz. Hukuki geçerliliğe sahip KEP iletileri mahkemelerde delil olarak kabul edildiği için tarafların haklarını koruma altına alır ve anlaşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülmesine katkı sağlar” diye konuştu. 

KEP’İN DİĞER AVANTAJLARI NELERDİR?

TÜRKKEP’in KEP hizmeti, konut kiralama ve satın alma işlemlerindeki güvenliği artırmanın yanı sıra kullanıcılarına daha birçok avantaj sunuyor:


ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —