Tarih: 19.07.2024 14:21

Kerbela Şehitleri Mamak’ta Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kerbela Şehitleri, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen “Yas-ı Matem Muharrem” programıyla anıldı. Kerbela şehitlerini anmak için bir araya gelen Mamaklılar, dualar etti, gözyaşı döktü. Programa katılan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, birlik ve beraberlik mesajı vererek “Hepinizi gönülden seviyorum” dedi.

 

Mamak Belediyesi, Kerbela’da Hz. Hüseyin, yakınları ve Ehlibeyt’in katledilmesi dolayısıyla Muharrem Ayı’nın 10. gününde “Yas-ı Matem Muharrem” anma programı düzenledi. 100. Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen programa Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, CHP Mamak İlçe Başkanı Hikmet Tepe, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Mamaklılar katıldı.

 

Oruçlar birlikte açıldı

 

Programdan önce Dede Murtaza Şirin eşliğinde dualar edilerek Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt adına mersiyeler okundu.

 

Ardından Dede Murtaza Şirin’in lokma duası ile başlayan programda, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zakirleri Yasin Örnek,  Birkan Sağlam, Serdar Çokatak ve Deniz Soluhan, deyişleri katılımcılarla birlikte seslendirdi. Program, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube Semah Topluluğu’nun gösterisiyle son buldu. Muharrem ayı dolayısı ile vatandaşlara aşure ikram edildi.

Başkan Şahin’den birlik ve beraberlik mesajı

Muharrem ayında canların tuttuğu Yas-ı Matem oruçlarının ve lokmaların Allah katında kabul olmasını dileyen Başkan Şahin, Kerbela hadisesinin asırlar sonra bile yürekleri burktuğunu belirterek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Şahin, “Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin yanında Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar açısından birçok ortak duyguyu ve acıyı barındırıyor. Hz Hüseyin ve Kerbela Şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Birlik, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Yas-ı Matem Muharrem ayında tutulan oruçlar, dağıtılan lokmalar Hak katında kabul olsun. Hepinizi çok seviyorum, gönülden seviyorum” dedi.

 

Mamak Belediyesi’nden 8 bin 5 yüz kâse aşure

 

Mamak Belediyesi aynı zamanda Muharrem Ayı ve Aşure günü dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Mamak Belediyesi mutfağında hazırlanan aşureler, Tuzluçayır ve Zirvekent Mahallesi’nin yanı sıra Dikimevi meydanında dağıtıldı. Aşure ikramından memnun kalan vatandaşlar, Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —