KERKÜK'TE 'VALİ' OLDUBİTTİSİNE TÜRKMENLERDEN BÜYÜK TEPKİ!

Bağdat’ta bir otelde Türkmen temsilcilerinin olmadığı bir toplantıda ve tarafların haberi olmadan Kerkük Valisi ve yerel yönetimin belirlenmesine Türkmenlerden büyük tepki var.

Türk Dünyasından Haberler 13.08.2024 12:55:00 0
KERKÜK

Bağdat’ta bir otelde Türkmen temsilcilerinin olmadığı bir toplantıda ve tarafların haberi olmadan Kerkük Valisi ve yerel yönetimin  belirlenmesine Türkmenlerden büyük tepki var.

 

 Bağdat’ta bir otelde Türkmen temsilcilerinin olmadığı bir toplantıda ve tarafların haberi olmadan Kerkük Valisi ve yerel yönetim belirlendi. Türkmen gruplarca olaya tepki gösterilerek,Kerkük Valisinin Türmenlerin dışlandığı bir toplantıda belirlenmesinin yasalara aykırı olduğu bildirildi..

,

‘’Türkmenlerin dışlandığı seçimi Kerküklüler mahkemeye taşıdı. Türkmen, Arap ve Kürt unsurlar arasında “Dönüşümlü Valilik” formülü gündeme gelmişti. Kimin vali olacağı üzerine söz konusu unsurlar arasında görüşmeler devam ederken böyle bir toplantının Kerkük’te değil Bağdat’ta bir otelde yapılması ve  tarafların haberi olmadan Kerkük Valisi ve yerel yönetimin belirlenmesi yasadışıdır ve kanunsuzdur.

Yapılanların Kerkük'ün sorunlarının aşılmasında doğru çözüm olamayacağı kesindir. Söz konusu toplantıda seçimin, bileşenler arasında hiçbir uzlaşı olmadan, Türkmenlerin yokluğunda, toplantının Kerkük değil, Bağdat'ta yapılması açık ve net şekilde yasa ihlalidir. Türkmenlerin dışlaması doğru  bir siyaset olmadığını ve bu Irak için iyi değildir. Kerkük için de yanlıştır. Kerkük’te huzuru bozabilecek yeni bir oldubittiye imza atıldı. Bu girişimin, toplumsal barış ve huzura hizmet etmeyeceği açıktır'' denildi.

,

 

ARTUKLU HABER AJANSI


34.8° / 22.4°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12