Kırşehir Ezgileri ve Yerel Oyunları Lecco’da Büyük İlgi Gördü

Kuzeybatı İtalya'da yer alan Lecco kentinde uluslararası kültür, müzik ve dans festivalini düzenlendi.

18.06.2024 11:04:00 0
Kırşehir Ezgileri ve Yerel Oyunları Lecco’da Büyük İlgi Gördü

Kuzeybatı İtalya'da yer alan Lecco kentinde uluslararası kültür, müzik ve dans festivalini düzenlendi. Festivalde Türkiye’yi Ankara Çankaya Birlik Amerikan Kültür Koleji öğrencileri başarıyla temsil etti. Kolej, Lecco’da Kırşehir ezgileri ve halk oyunlarını katılımcıların beğenisine sundu.

 

Yerel kültürel değerlerin yaşatıldığı, halk oyunlarının oynandığı ve katılımcıların şehir merkezinde kortej gerçekleştirdikleri Lecco Kültür, Müzik ve Dans Festivali büyük ilgi gördü. İzleyiciler arasında İtalya’da yaşayan ve turistik olarak Lecco’da bulunan Türkler de vardı.

 

Festivalde Türkiye’yi Ankara Çankaya Birlik Amerikan Kültür Koleji öğrencileri temsil ederken, okul kurucuları Zerrin Engin, Mahbup Torun ve öğretmen Nurgül Totik de hazır bulundular.

Okul kurucusu ve aynı zaman Kırşehirliler Vakfı Genel Başkan Yardımcı Mahbup Torun, “Lecco’da ülkemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadık. Kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarımızı Kırşehir yöremize ait türkülerimizin eşliğinde sahneledik. Düzenlenen korteje de Anadolu kültürümüzün kıyafetleri ile katılarak bir farkındalık oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

 

Festivallerin geçmişin, bugünü ve geleceği besleyecek şekilde değerlendirilmesi açısından kültür aktarımının canlı bir şekilde sağlandığı etkinlikler olduğunun kaydeden Kırşehirliler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mahbup Torun, “İtalya’nın Lecco kentinde düzenlenen bu kültür, müzik ve dans festivaline katılarak öğrencilerimiz aracılığıyla kültürümüzün uluslararası arenada tanıtılmasına ve aktarılmasına katkı sağlamış olduk. Büyük ilgi gördük ve alkış aldık. İtalya’da görev yapan Türk eğitim ateşimiz de etkinliği takip edip teşekkürlerini iletti.” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00