Kızılcahamamlı Engelli Avrupa Şampiyonu Şehitleri Unutmadı

Kızılcahamam İlçesinden İşitme Engelliler Yıldızlar 54 kg da Ülkemizi Temsil eden İsmail Hakkı Bostancı Grekoromen stilde Avrupa 3.sü olurken Serbest Stilde Avrupa Şampiyonu oldu.

18.10.2015 21:13:19 0
Kızılcahamamlı Engelli Avrupa Şampiyonu Şehitleri Unutmadı
11-17 Ekim tarihlerinde İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'de Grekoromen ve Serbest Stilde Yıldızlar, Gençler  ve Büyükler Kategorisinde yapıldı.
 
Serbest Stilde Türkiye 21 Madalya Kazanırken Grekoromen stilde 24 Madalya kazandı.
 
Ankara'nın Kızılcahamam İlçesinden İşitme Engelliler Yıldızlar  54 kg da Ülkemizi Temsil eden İsmail Hakkı Bostancı Grekoromen stilde Avrupa 3.sü olurken Serbest Stilde Avrupa Şampiyonu oldu. Kızılcahamam da yetişen bir sporcu olarak 53 yıl aradan sonra Kızılcahamam'a Rıza Doğan'dan sonraki şampiyonluğu getiren İsmail Hakkı Bostancı'yı  Tiflis de destek olmak için Kızılcahamam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nahit Şahin, Kızılcahamam Belediye Eski Kulüp Başkanı Yusuf Bayrakçı, Antrenörü Mehmet Çetin ve Raif Mamuş bulundular. 
 
 
 
Antrenörü Mehmet Çetin:Antrenmanda performansından oldukça memnun olduğunu dile getiren Çetin, "Şampiyon olmak için hazırlık yapıyorduk. Grekoromen stilde Avrupa üçüncüsü olan Bostancı’nın serbest stilde şampiyon olacağına inanmıştım. Kendisi de çalışmalarının meyvesini aldı ve Avrupa şampiyonu oldu. Bizleri bir kez daha gururlandırdığı için kendisini tebrik ediyorum" dedi.
 
İlçe Spor Müdürü Nahit Şahin açıklamasında, İsmail geçen sene yaptığı müsabakalar, gelecekte madalyaya ne kadar yakın olduğunu hissettiriyordu, çalışmalarında antrenörlerinin de disiplinli çalıştırmaları Şampiyonluğu getirdi, Antrenörü yanında olmasaydı, Bulgar Maçında yenilebilirdi, başa baş giden bir müsabakada antrenörü Mehmet Çetin'in moral vermesi ve zorlaması maça tutunmasına sebep oldu ve galip ayrıldık.
Grekoromende gelen üçüncülük, serbest de daha iyi sonuç almamız emeklerin boşa gitmediğini gösterdi. İsmail maça dua ile başladı ile başladı ve bayrakla secde etti bizi ve ilçemizi gururlandırdı tekrar kendisini tebrik ediyorum'' dedi.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-KIZILCAHAMAM/ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40