Kızıltepe Belediyesi Açık Hava Film Günleri Sona Erdi

Kızıltepe Belediyesi tarafından 6-7-8 Ağustos tarihleri arasında ilçenin 9 farklı mahallesinde gerçekleştirilen Açık Hava Film Günleri sona erdi.

Mardin 9.08.2019 10:04:14 0
Kızıltepe Belediyesi Açık Hava Film Günleri Sona Erdi

Kızıltepe Belediyesi tarafından 6-7-8 Ağustos tarihleri arasında ilçenin 9 farklı mahallesinde gerçekleştirilen Açık Hava Film Günleri sona erdi.

 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yurttaşları kültür ve sanat çalışmaları ile daha yakından buluşturmak amacıyla 6-7-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Açık Hava Film Günleri’nin son gününde Koçhisar, Cumhuriyet ve İpek mahallelerinde film gösterimleriyle devam etti. Kürtçe dublajlı animasyon çizgi filmi “Pinokyo” filminin gösterime yoğun ilgi gösterildi. Her gün 3 mahallede kurulan dev ekranlardan gerçekleştirilen film günlerinin son gününde, film gösterimine katılan tüm çocuklara patlatılmış mısır ve içecekler ikram edildi. Yoğun katılımdan dolayı park alanlarında kurulan portatif sandalyelerin tamamı dolarken, birçok çocuk ise film gösterimini çimlerin üzerinde ve ayakta izlemek zorunda kaldı. Büyük beğeni toplayan Açık Hava Film Günleri’nde Meş, Reşeba, Biryareke Zor, Annemin Şarkısı, House Without Roof Filmi ve çocuklar için animasyon filmi olan Kürtçe dublajlı Pinokyo çizgi filminin gösterimleri yapıldı.

 

Her gün aynı anda 3 farklı mahallede gerçekleştirilen filmlere Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek, Belediye Başkan Yardımcıları Dilber Sulhan ve Turgay Timur, Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri ile birçok belediye personeli katılım gösterdi. Mezopotamya Sinema ve Ortadoğu Film Akademisi ile birlikte Açık Hava Film Günleri’ni düzenleyen Kızıltepe Belediyesi organizasyonunda yoğun ilgi gören Açık Hava Film Günleri, 9 mahallede 3 günlük film gösterimlerinin ardından sona erdi.

 

Film gösterimlerinin ardından Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek, etkinlik boyunca emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ederek, Kızıltepe halkıyla birlikte film izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Eş başkanlar, kültür ve sanat etkinliklerinin kesintisiz devam edeceğine vurgu yaparak, Kızıltepe ilçesini kültür sanat şehri yapacaklarını ifade etti.

 

Film günlerine katılan vatandaşlar ise, 3 gün boyunca sinemayla buluştuklarını belirterek, özellikle çocukların düşünülerek gösterilen filmlerin önemine vurgu yaptı. Vatandaşlar, bu tür etkinliklerin çocuklar için önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, Kızıltepe Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00