Kızıltepe`de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı?nın 94. Yıldönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 28 Ekim Cumartesi günü Çelenk koyma töreni ile başlayan program 29 Ekim günü ilçe stadyumun da gerçekleşen programla son buldu.

30.10.2017 09:16:17 0
Kızıltepe`de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıldönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 28 Ekim Cumartesi günü Çelenk koyma töreni ile başlayan program 29 Ekim günü ilçe stadyumun da gerçekleşen programla son buldu.

 

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ, Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. Ardından kutlamaların yapılacağı ilçe stadyumuna geçildi. Programda konuşan Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ günün anlam ve önemine değindi.

 

   Kurtuluş savaşının önemine vurgu yapan ODABAŞ: “Türk milletinin adeta Zümrütü Anka kuşu gibi kendi küllerinden yeniden doğuşu olan Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasının ardından büyük Atatürk; ileri görüşlülüğü ile çağdaşlık, eşitlik ve özgürlük alanlarında büyük düşünce evrimi başlatmıştır. Yeni kurulan devleti Cumhuriyet ile taçlandırarak tarihimizin en büyük devrimlerinden birisini gerçekleştirmiştir. Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan cumhuriyet rejimi Atatürk’ün çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti gerçekleştirme inancının temel kaynağı olmuştur. Cumhuriyet’in kurulmasıyla bireyin üzerindeki her tür toplumsal baskı kaldırılmış aklı odağa yerleştiren,  araştıran ve sorgulayan yurttaşlar yetiştirerek her türlü gelişimin önü açılmıştır. Fikri hür vicdanı hür nesillerle beraber geleceğe yön verilmesi amaçlanmıştır.” dedi.

 

   Millet olarak cumhuriyetimize, birliğimize ve beraberliğimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini daha iyi anlamamız gereken bir dönemden geçtik diyen ODABAŞ: “Son birkaç yıldır birliğimize beraberliğimize ve cumhuriyetimize gerek içerden gerek dışarıdan yapılan saldırılar bunun en büyük kanıtıdır. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hainlerle bunların iş birlikçileri; sandılar ki bu aziz millet hakkını, hukukunu koruyamayacak milli iradesine, demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıkamayacak fakat milletimiz hakkına, hukukuna, geleceğe, demokrasiye ve cumhuriyete koşulsuz bir şekilde tankların önüne yatarak savaş uçaklarına göğsünü siper ederek gözünü kırpmadan şahadete yürüyerek canı pahasına sahip çıkmıştır. Burada adını sayamadığım 250 şehidimiz, sayıları 2 bini aşan gazimiz asil milletin aziz evlatları bu millet size minnettardır. Buradan 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi tekrar rahmetle ve saygıyla yad etmek istiyorum. Değerli Kızıltepeliler Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yıl Dönümü’nü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde büyük Atatürk’ün cumhuriyetle yaptığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacağımızı cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Bu konudaki en büyük güvencemiz birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini kavramış moderniteyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen aydınlık geleceğimize inanan yüce milletimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

   Programda Anafartalar Ortaokulu öğrencileri halk oyunlarını ve Spor Lisesi jimnastik grubu gösterilerini sergiledi. Şiir ve Müzik dinletilerinin yer aldığı programda atletizim ve okçuluk yarışması yapılarak, dereceye giren öğrencilere ODABAŞ tarafından hediyeleri takdim edildi. Program öğrencilerin geçit töreni ile sona erdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04