Kızıltepe?de açık hava sinema günleri başladı

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen Açık Hava Film Günleri 3 farklı mahallede ?Meş, Reşeba ve Annemin Şarkısı? isimli filmlerin gösterimi ile başladı. Mahallelerin açık alanlarında kurulan dev ekranlardan yediden yetmişe vatandaşlar film izl

Mardin 7.08.2019 10:25:37 0
Kızıltepe?de açık hava sinema günleri başladı

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen Açık Hava Film Günleri 3 farklı mahallede “Meş, Reşeba ve Annemin Şarkısı” isimli filmlerin gösterimi ile başladı. Mahallelerin açık alanlarında kurulan dev ekranlardan yediden yetmişe vatandaşlar film izleme keyfini yaşadı.

 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yurttaşları kültür ve sanat çalışmaları ile daha yakından buluşturmak amacıyla düzenlediği Açık Hava Film Günleri başladı. 9 ayrı mahallede açık havada gerçekleştirilecek film günleri Kızıltepe Belediyesi’nin belirlediği açık alanlarda kurulan dev ekranlardan her gün 3 ayrı mahallede farklı filmlerin gösterimi yapılıyor. Mezopotamya Sinema ve Ortadoğu Film Akademisi ile birlikte Açık Hava Film Günleri’ni düzenleyen Kızıltepe Belediyesi, Meş, Reşeba, Biryareke Zor, Annemin Şarkısı, House Without Roof Filmi ve çocuklar için animasyon filmi olan Pinokyo Çizgi Filminin gösterimini gerçekleştiriyor.  

 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen Açık Hava Film Günleri dün akşam başladı. Sıcak yaz akşamlarına keyif katan “Açık Hava Film Günleri” etkinliğinin ilk gösterimi Kızıltepe’nin Bahçelievler, Mezopotamya ve Turgut Özal mahallerinde gerçekleştirildi. Açık havada kurulan dev ekranlardan gösterime sunulan Meş, Reşeba ve Annemin Şarkısı filmleriyle Açık Hava Film Günleri’nin startı verildi. Kızıltepeliler adeta geçmişe götüren filmlere yoğun ilgi gösterildi. Filmleri izleyenler hep birlikte gülüp hep birlikte duygusal anları yaşadı. Açık hava sinemasını ailesiyle birlikte izleyen çocukların ilgisi ise görülmeye değerdi.

 

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek ile Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri vatandaşlar ile birlikte film izledi. Kızıltepe’de açı havada film izlemenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, filmlerin bitimine kadar pür dikkat gözlerini ekranlardan alamadı.

 

Film gösteriminden sonra kısa bir açıklama yapan Eş Başkanlar Yılmaz ve İpek, halkla birlikte güzel bir ortamda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, film izlemenin keyfini daha çok htiklerini söyledi. Film izlerken eski günlere gittiklerini aktaran eş başkanlar, bu tür etkinliklerin halkla birlikte olmasının önemli olduğunu ve etkinliklerin mahallelerde devam edeceğini söyledi. Eş başkanlar, 3 gün boyunca ilçelerini sinemayla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, vatandaşları film izlemeye davet etti.

 

Kızıltepe’de devam eden film günleri programı şöyle:

 

* 7 AĞUSTOS

Ersoylu Mahallesi 129. Sokak – Annemin Şarkısı Filmi

Atatürk Mahallesi Taziye Evi Yanı – Meş Filmi

Tepebaşı Mahallesi Mehmet Sincar Parkı -  Pinokyo Çizgi Film

* 8 AĞUSTOS

Cumhuriyet Mahallesi 8 Mart Parkı – Annemin Şarkısı Filmi

İpek Mahallesi Taziye Evi Yanı – Pinokyo Çizgi Film

Koçhisar Mahallesi Şeyhdavut Yalçınkaya Parkı – House Without Roof Filmi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00