Kızıltepe İlçesinde Anne Üniversitesi Eğitimlerine Başladı

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle düzenlenen ?Anne Üniversitesi? projesi kapsamında ilk ders yapıldı. Artuklu Üniversitesi?nde, bir buçuk ay boyunca öğretim görevlileri tarafından 55 anne haftanın iki günü ders alacak.

Mardin 25.10.2018 19:24:07 0
Kızıltepe İlçesinde Anne Üniversitesi Eğitimlerine Başladı

Geçen sene annelerden büyük ilgi gören ‘Anne Üniversitesi’ projesi,  Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle bu yıl da eğitimlerine başladı.

 

  Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle düzenlenen ‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında ilk ders yapıldı. Artuklu Üniversitesi’nde, bir buçuk ay boyunca öğretim görevlileri tarafından 55 anne haftanın iki günü ders alacak.

 

  Anne Üniversitesi’nde, annelere Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, ebeveyn tutumları ve bağlanma stilleri, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, sağlık bilgisi ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verilecek.

 

  Böyle bir proje içerisinde olduklarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden anneler, “ Burada üniversite hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz, bizlere bu imkanı sağlayan başta Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER’e ve Artuklu Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46