Kızıltepe İlçesine ?Yükselen Ay Yıldız? Temalı Anıt

Mardin`in Kızıltepe İlçesini güzel bir görünüme kavuşturmak adına birçok çalışma yapan Kızıltepe Belediyesi ilçeye Ay Yıldızlı Sanatsal Anıt ile ilçeyi güzelleştirecek.

Mardin 21.09.2017 11:14:44 0
Kızıltepe İlçesine ?Yükselen Ay Yıldız? Temalı Anıt

 Mardin'in Kızıltepe İlçesini  güzel bir görünüme kavuşturmak adına birçok çalışma yapan Kızıltepe Belediyesi ilçeye   Ay Yıldızlı Sanatsal Anıt  ile ilçeyi güzelleştirecek.

 

İlçe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ tarafından Cumhuriyet Meydanı’na, Şanlıurfa Caddesi başlangıcından Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu cadde bitimine kadar dekoratif led ışıklandırma çalışması yapılırken; tarihi İpek Yolu Caddesi, Eski Hastane Caddesi ve Vatan Caddesi’nde başak motifli led aydınlatması yapıldı.

Ayrıca yapılan saat kulesiyle de Kızıltepe  ilçesine estetik bir görünüm kazandırlırken aynı zamanda ilçenin sembolü haline geldi. Her şehir ve ilçe kendisine ait simgelerle tanınır,Kızıltepe Belediyesi de  bunun için ilçeyi en güzel şekilde tanıtmak adına çalışmalarına devam ediyor. 

 

              

 

Kızıltepe ilçesine yapımına başlanan  ve  2018 Yılının  başında   bitirilmesi  tasarlanan Ay Yıldızlı Sanatsal Anıt üç ayaklı ve  kaidesiz 12 metre uzunluğunda olacak.

 

Anıtın Ay Yıldıı 3,5 metre genişliğinde ve 4,5 metre uzunluğunda olacak ve  Taban genişliği kaidesiyle birlikte 10 metre olacak. Mardin üç yol kavşağında yapılacak olan anıt gece gündüz aydınlatmalı olup aynı zamanda bulunduğu ortama ışık ve aydınlık verecek. Peyzaj çalışması ile desteklenecek olan anıtın etrafında gerekli görsel yeşillikler yapılarak  ilçeye güzellik katması bekleniyor.

 

İlçemizin girişinde yapılacak olan Yükselen Ay Yıldızlı Anıtımızla ilçemize gelenleri karşılayacağız diyen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ: “İlçemizin simgeleri arasında yer almaya hazırlanan "Yükselen Ay Yıldız" Temalı Anıt ile ilçemize gelen misafirlerimizi karşılayacağız. Yapacağımız bu anıtla bayrağımızın ay ve yıldızıyla daima yükseklerde yer alacağının altını da çizmek isterim.”Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE



26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00