Kızıltepe Modern Ticaret Borsası?nın İmzaları Atıldı

DİKA Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından Ajansa sunulan ?Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi? projesi imza töreni gerçekleştirildi.

1.03.2019 19:42:46 0
Kızıltepe Modern Ticaret Borsası?nın İmzaları Atıldı


DİKA Ajansı  Güdümlü Proje Desteği kapsamında Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından Ajansa sunulan “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi imza töreni gerçekleştirildi.

 

Kızıltepe Ticaret Borsası ile DİKA Ajansının  iş birliğiyle geliştirilen “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi hayata geçirilmek üzere düzenlenen imza töreni Ajansımızın toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, Dicle Un Sanayicileri Derneği Başkanı Veysi Duyan, Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız, Mardin Bulgurcular Derneği Başkanı Faysal Sun ile Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı. 

 

DİKA Ajansı  Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ imza töreninde yaptığı konuşmada, “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi ile Mardin gıda sektörüne büyük bir katkı sağlamış olacağız. Çünkü Kızıltepe Ticaret Borsamız ile imzalayacağımız projeyle dokuz ile hitap edecek bir laboratuvar kurulacaktır. Mardin’in gıda sektörü değer zincirinin iyileştirilmesi amacıyla kurulacak olan modern gıda analiz ve ticaret altyapısı, gıda sektöründe rekabetçiliğin artırılmasına ve teknik kapasitesinin güçlendirilmesine yol açacaktır. Tam teşekküllü Modern Ticaret Borsası merkezinin kurulmasıyla, Mardin’de tahıl üretimi başta olmak üzere tarımsal üretim ve ticaretini yapanlar ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan imalatçı firmalar yararlanacaktır.” dedi.

 

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin yaptığı konuşmada “Başta Mardinimize ve Bölgemize büyük bir fayda sağlayacak olan bu projenin imza töreninde bulunmaktan onur duyuyorum. Özellikle gıda analiz laboratuvarı sayesinde tarım ve gıda ürünlerinin katma değerinin arttırılması, çiftçilerin kaliteli ürün üretmelerine, tüccar ve tarımsal ürün tedarikçilerinin kalite ürüne erişimlerini sağlayacaktır. Böylece ürünlerde kalite fiyat dengesinin bulunması, yerel gıda üreticilerinin kalite kontrolü yapılmış ürünler kullanması, bölgede üretilen tarım ve gıda ürünleri için alternatif pazarlar oluşturulması sonucunda e-pazar faaliyetlerine geçiş yapılması hedeflenmektedir” dedi. Şahin kendilerine bu projede destek veren başta Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.c

 

Toplam bütçesi 12 milyon TL olan projeye DİKA Ajansı tarafından 4 milyon  TL hibe desteği sağlanacak “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinin uygulanabilmesi için Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından yeni hizmet binası yapılacak. Modern olarak inşa edilecek binada akredite olmuş tam teşekküllü bir laboratuvar, müzayede salonu, elektronik satış sistemi, dış ticaret destek merkezi ile çiftçi eğitimine yönelik eğitim salonu ve konferans salonu bulunacağı bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19