Kızıltepe ?Yöresel ürünler, el sanatları, hediyelik eşya ve tekstil fuarı?Açıldı

Kızıltepe Belediyesinin katkılarıyla ?Yöresel ürünler, el sanatları, hediyelik eşya ve tekstil fuarı? Kızıltepe ilçesinde açılışı yapıldı.

Mardin 14.11.2016 14:03:12 0
Kızıltepe  ?Yöresel ürünler, el sanatları, hediyelik eşya ve tekstil fuarı?Açıldı

Kızıltepe Belediyesinin katkılarıyla “Yöresel ürünler, el sanatları, hediyelik eşya ve tekstil fuarı” Lızıltepe ilçesinde açılışı yapıldı.

 

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman, Belediye Başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve kalabalık topluluğun katılımıyla fuar açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman, Yöresel ürünler el sanatları hediyelik eşya ve tekstil fuar organizatörü Nurettin Özcan, meclis üyeleri ve çocuklar birlikte kestiler.

 

Burada açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Leyla Salman,”Bu fuarda katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Yöresel ürünleri, el sanatlarını yaşatmak aslını bozmadan bilgi birikimleri ile yeni teknikler uygulayarak resim sanatında olduğu gibi fırça yerine iğne, boya yerine iplik, tuval yerine kumaş kullanarak ürün üretmektir. Bugün otogarda El Sanatları sergimizi açtık.” Dedi. Eş Başkan ayrıca, ziyaretçilerin, çok değişik ürünleri, çeşitli hediyelik eşyaları  stantlarda bulabileceklerini, Türkiye’nin farklı illerinden fuara katılan katılımcıların kendi yörelerinin kıyafetlerini, yiyeceklerini bu fuarda sergileyeceklerini dile getirdi.

 

Kızıltepe ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerin sergilendiği fuarı ilk gün çok sayıda davetli gezdi. “Yöresel ürünler el sanatları hediyelik eşya ve tekstil fuarı 14 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında açık kalacak  ve 10:00-22:00 saatleri arasında vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


36.4° / 23.2°
  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45