KIZILTEPE BELEDİYE BAŞKANI ZEYNİ İPEK'TEN ŞAŞIRTAN BASIN AÇIKLAMASI!

DEM Partili Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek'ten şaşırtan basın açıklaması geldi.

Mardin 11.08.2024 12:00:00 0
KIZILTEPE BELEDİYE  BAŞKANI ZEYNİ İPEK

DEM Partili Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek'ten şaşırtan basın açıklaması geldi. Geçtiğimiz günlerde Zeyni İpek'in olduğu iddia edilen bir seks videosu sosyal medyada dolaşıma sokulmuş ve  Video sonrası DEM Parti bir açıklama  yaparak Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde açıklama yapılmıştı.

 

Daha sonra Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek Basın açıklaması yaparak, DEM Partisinden istifa ettiğini duyurarak, görevine bağımsız olarak devam edeceği yönünde açıklama yapmıştı.

 

Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek dün yayınladığı basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi;

 

‘’31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesi partimizin aday belirleme sürecinde tüm yerellerde olduğu gibi Kızıltepe’de de önseçim ile aday belirleme yöntemine başvurulmuştur. Bu süreç içerisinde aday adaylığı başvurusu yapmış ve devamında yapılan ön seçimlerde halkımızın takdiri ile birinci olarak seçildim. Ardından partimizin  31 Mart 2024 seçimlerinde Kızıltepe ilçesine belediye eş başkan adayı olarak gösterildim. Seçimden de yine halkımızın büyük desteği ve özverisiyle partimiz büyük bir başarı elde etmiş ve akabinde de belediye eş başkanı olarak göreve başladım.

Gerek ön seçim sürecinde gerekse de belediye eş başkanlığı döneminde şahsıma dönük kimi saldırılar ve yıpratma girişimleri olmuştur. Tüm bu girişimlerin sistemin özel savaş konseptinden farklı değerlendirilemeyeceği aşikardır. Şahsımı ve şahsım üzerinden partimizi yıpratma girişimleri giderek daha fazla katmerleşmiş ve bugüne gelinmiştir.


Şahsım üzerinden yapılan ama partimizi ve partimizin yerel temsiliyetini hedef alan bu saldırıları büyük bir şok ve üzüntüyle karşıladığımı ve tüm sorumluluğu üstlenerek partimi, ailemi ve kendimi koruyacak bir yerde duracağımı belirtmek isterim. Kendi payıma düşen hatanın yanı sıra ilk günden itibaren şahsımı hedef alan bu saldırı girişimine karşı kişilik haklarımı görmezden gelen, ailemi yıpratan tüm bu süreçlere karşı hukuksal mücadelemi yürütmekle birlikte, bana karşı bu komployu kuranlarla parti hukuku içersinde hesaplaşacağımın bilinmesini isterim.

İçine düştüğüm bu durumu partime, bana ve aileme karşı bir saldırı dalgasına dönüştürmeye çalışan kimi çevrelerin de etkisiyle oluşan ağır duygusal ortamda yaptığım ‘istifa açıklaması’nın partinin başlattığı disiplin sürecine karşı saygısızlık olduğunun farkındayım ve bu yüzden yaptığım iç muhasebe sonucu bu kararımı resmileştirmedim.

Tüm bu yaşananlardan dolayı hem şahsımın hem partimin hem de sorumluluğunu aldığım temsiliyetin daha fazla tartışma konusu olmaması adına ve hakkımda başlatılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülmesi için bu süre boyunca Kızıltepe Belediye Başkanlığı vekâletimi meclis içerinde belirlenecek olan  bir arkadaşımıza  devrediyorum. Bu kararı almamın esas nedeni partimizin başlatmış olduğu disiplin sürecinin daha sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamaktır. Disiplin sürecinde partimizle her türlü bilgiyi paylaşacağım ve alınacak her türlü kararı da peşinen kabul edeceğimi partime ve bana güvenmiş olan halka bağlılığımın gereği olarak belirtmek isterim. Bir kez daha böylesi bir konuyla gündeme geldiğim için tüm halkımızdan ve de partimizden özür diliyorum.

Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek
10 Ağustos 2024''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39