Kızıltepe Belediyesi sınava girecek öğrencileri ücretsiz taşıdı

Kızıltepe Belediyesi, eğitime katkı sağlamak ve öğrencilere destek olmak için sınava girecek öğrenciler için 50 sevis aracı kaldırarak, ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

Mardin 9.06.2024 16:49:00 0
Kızıltepe Belediyesi sınava girecek öğrencileri ücretsiz taşıdı

Kızıltepe Belediyesi, eğitime katkı sağlamak ve öğrencilere destek olmak için sınava girecek öğrenciler için 50 sevis aracı kaldırarak, ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.


Kızıltepe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek tüm toplumsal konulara olumlu ve duyarlı yaklaşmaya devam ediyor.


8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS sınavlarına girecek olan öğrenciler bulunduğu ilçenin dışında sınav yerleri çıktı. Sınav yerleri ikamet ettiği yerin dışında gelince öğrenciler büyük sorun yaşadı. Kızıltepe Belediyesi, öğrencilerin bu sorunlarını görerek durumu iyileştirmeye çalıştı.

Öğrencilerin sadece sınavlarına yoğunlaşması için gerekli adımları atan Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, YKS sınavına girecek tüm öğrencilere ücretsiz ulaşım imkânı sağladı. 

Kızıltepe Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kızıltepe dışında sınava girecek tüm öğrencileri önceden tespit edip kayıt altına aldı. Yaptığı çalışma ile tüm sınav merkezlerini tespit edip her sınav merkezinin oluşturduğu bir toplu taşıma aracı oluşturdu. Böylelikle aynı sınav merkezinde olanlar aynı servis aracını kulandı. Kızıltepe dışında yapılan tüm sınav merkezlerine araç gönderildi. 

 Kızıltepe Belediyesi, bugün sınava girecek öğrenciler için 50 servis aracı kaldırırken, yarın da aynı şekilde 50 servis aracıyla öğrencileri sınav yerlerine taşıyacak.

Sınava girecek öğrenciler ile bizzat ilgilenen Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Zeyni İpek ve belediye meclis üyeleri, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. 

Eş Başkan İpek, öğrencilerin sadece sınavlarına yoğunlaşmalarını ve stresten uzak durmalarını istediklerini belirterek, "İlçe dışına verilen tüm öğrencileri konforlu bir şekilde okullarına bırakacağız. Öğrenciler bizim emanetimizdir. Gidiş ve dönüşlerini bizler tekrar sağlayacağız. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Eş Başkan İpek ve meclis üyeleri, öğrencileri sınav merkezlerine gönderdikten sonra alandan ayrıldı. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00