Kızıltepe Belediyesinde Hafriyatçılarla Toplantı Yapıldı

Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren hafriyatçılara Belediyenin belirlediği alanların dışında hafriyat dökmemeleri ve belediyeden mutlaka belge almaları konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Mardin 11.06.2024 14:54:00 0
Kızıltepe Belediyesinde Hafriyatçılarla Toplantı Yapıldı

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Zeyni İpek, ilçede faaliyet gösteren hafriyatçıları bir araya getirerek belediyenin belirlediği alanların dışında hafriyat dökmemeleri ve belediyeden mutlaka belge almaları konusunda bilgilendirmede bulundu. 


Kızıltepe Belediyesi ilçede inşaat ve çeşitli alanlarda hafriyatçılık yapan inşaat ve diğer firma yetkililerini bir araya getirerek çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu. Kızıltepe Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Zeyni İpek, Belediye Başkan Yardımcıları Adile Kızılay ve Şükrü Yıldırım katıldı. Toplantıda konuşan Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek, toplantılarına katılan hafriyatçılara teşekkür ederek, hafriyat konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

 
İpek, hafriyatçıların bir kazıya gittikleri zaman dikkatli ve özenli olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir inşaatın ya da bir yolun kazı izni yoksa oraya gitmemelidirler. Bizler ceza verme taraftarı değiliz hiçbir zaman. İnsanlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Şehrimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Hepimizin ilk önceliği kaçağa karşı durmaktır. Belediyenin belirlediği alanların dışında hafriyat dökmemelisiniz. Mutlaka belge almanızı ve bu çerçevede hareket etmenizi istiyoruz. Aksine davrananlar hakkında belediye ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacak. Amacımız daha temiz bir ve daha yaşanabilir bir Kızıltepe’dir. Elbette hiç kimsenin hakkını yemek istemeyiz. Bir yere gittiğinizde önce kazı izni var mı yok mu? Buna bakmanızı istiyoruz. Eğer ruhsatları varsa size kolaylıklar dileriz. İşinizi yapabilirsiniz. Ama kaçak yapılarda kazı yaparsanız hem bize hem de şehrimize zarar vermiş olursunuz” dedi. 


İpek, daha sonra hafriyatçıların istek ve taleplerini de dinleyerek, her türlü sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Toplantıya katılan hafriyatçılar, belediye ile aynı noktada durduklarını dile getirdi. Toplantı karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79