Kızıltepe Belediyesine Çok Kapsamlı İtfaiye Araci

Nusaybin Belediyesi ,Kızıltepe Belediyesi`ne Çok kapsamlı İtfaiye aracı hediye etti.

Polisiye Haberler 16.07.2013 09:22:24 0
Kızıltepe Belediyesine Çok Kapsamlı  İtfaiye Araci

İbrahim Yenigün adlı yurttaş Nusaybin Belediyesi`ne hediye ettiği çok amaçlı kurtarma aracını Nusaybin Belediyesi de Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`ne hediye etti. Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve aracı hediye eden İbrahim Yenigün adlı yurttaşa teşekkür etti.  

Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü meydana gelen kazalara sağlıklı bir şekilde müdahale etmek için hediye alınan çok amaçlı kurtarma aracı hakkında bilgi veren İtfaiye Amiri Davut Aslan, “Yeni alınan çok amaçlı kurtarma aracı ile trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan şahıslara kesici-ayırıcı makas ile sağlıklı bir şekilde müdahale edeceğiz. Ayrıca aracımızda 3 ton köpüklü su bulunmaktadır" dedi. 

Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tam donanımlı araç filosuna Çok Amaçlı Kurtarma Aracı da ekleyerek teknik, donanım ve araç modernizasyonu çalışmalarına devam ediyor.

İçerisinde jeneratör, hidrolik kesme takımları, ayırma takımları, hava yastığı, beton kesme makinesi, ağaç kesme makinesi, oksijen tüpleri, teleskopik projektörler, araç kurtarma silindiri, ilk yardım çantaları, sedye, seyyar merdiven, anons sistemi, 3000 LT su köpüğü, yangın köpüğü gibi daha birçok özellikte ve donanımı bulunan Arama-Kurtarma Aracı ayrıca şoför hariç 6 kişilik arama-kurtarma ekibini taşıyabilecek şekilde dizayn edilmiş.

İtfaiye Amiri Davut Aslan, Arama Kurtarma Aracına uzun süredir ihtiyaç duyduklarını belirtti. Aslan “Mardin ve çevresinde gelişen trafik kazalarında birçok arama kurtarma aracına ihtiyaç duyulmaktaydı ancak en yakın yer Mardin’di ve kurtarma aracı Mardin’den gelinceye kadar yaşanan kazalara erken müdahale edilemiyordu. Kazada araçlarda sıkışan birçok vatandaşımız araçlarda sıkışarak hayatını kaybetti. Bu nedenle İtfaiye Müdürlüğümüzün talebi üzerine Belediyemiz itfaiye araç filomuza arama kurtarma aracını da hizmete koymuştur. Bu şekilde yaşanabilecek afet, sel, yangın ve trafik kazalarına daha erken ve donanımlı olarak müdahale edeceğiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00