Kızıltepe Halk Lokantası Hizmete Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin, Artuklu ilçesinin ardından Kızıltepe'de de hazırlıklarını tamamladığı halk lokantasının açılışı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mardin 4.10.2024 10:34:00 0
Kızıltepe Halk Lokantası Hizmete  Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin, Artuklu ilçesinin ardından Kızıltepe'de de hazırlıklarını tamamladığı halk lokantasının açılışı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

 

Kızıltepe Halk Lokantasının açılışında  konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir: "Amacımız halkımıza daha ucuz, hijyenik ve kaliteli yemeklere ulaşabilme imkânı sağlamaktır. " dedi. 


Mardin Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla halka ucuz, kaliteli, hijyenik, sağlıklı ve güvenilir yemek sunma adına hayata geçirdiği Halk Lokantası Projesi kapsamında açılışlarına devam ediyor. Artuklu ilçesinin ardından Kızıltepe ilçesinde de çalışmaları kısa sürede biten halk lokantası için açılış programı düzenlendi. Programa, Eş Başkan Devrim Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Evin Soysal, Kent A.Ş Genel Ali Kahraman, Daire Başkanları, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkan Vekili Vecdi Baran, DEM Parti il ve ilçe örgütleri, STK ve sendika üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Eş Başkanlar Devrim Demir, açılış öncesi halk lokantasında inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı. 


Açılış programında konuşma yapan Eş Başkan Demir, toplumla daha etkili temas kurmak için ilk halk lokantasını Artuklu ilçesinde açtıklarını belirtti.  


Bugün gururla ikinci halk lokantasını Kızıltepe ilçesinde açtıklarını ifade eden Eş Başkan Demir, “Halkın kaliteli, hijyenik ve ucuz yemeğe ulaşamadığı bir sistemle yaşıyoruz. Keşke halkımızı yoksulluğa iten bir toplumda yaşamasaydık ve bu tür çalışmalara ihtiyaç duymasaydık ama maalesef bu tür bir sistemle karşı karşıyayız ve onun için de Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür çalışmaları çok değerli ve önemli buluyoruz. Amacımız halkımıza daha ucuz, hijyenik ve kaliteli yemeklere ulaşabilme imkânı sağlamaktır. Bu tür çalışmaları çok önemli buluyoruz. Elimizden geldiği kadar bu çalışmalarımızı şehrimizin bütün ilçelerinde daha kapsamlı sürdüreceğiz.” dedi.

 
Eş Başkan Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün de sizlerle ikinci şubemizin açılışının sevincini yaşıyoruz. Bu açılışı gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan ve büyük emekler veren KENT A.Ş yöneticileri ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunar ve emeklerine sağlık diyoruz. Birlikte daha güzel ve büyük açılışlar yapmak umuduyla halkımıza ‘kutlu olsun’ diyorum. Şimdi kurdelemizi kesip lokantamızda hep birlikte ilk yemeğimizi yiyeceğiz. Burayı size emanet edip bizler de başka ilçelerimizde yeni açılışlar yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Eş Başkan Devrim Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Evin Soysal, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Çınar, Kent A.Ş Genel Müdürü Ali Kahraman ve Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Adile Kızılay, açılış kurdelesini keserek halk lokantasını hizmete açtı. Eş Başkan Demir, yemek tezgahının arkasına geçerek yurttaşlara yemek ikramında bulundu ve ardından yurttaşlarla birlikte yemek yedi.  


Vatandaşlar , Kızıltepe ilçesinin böyle bir hizmete ihtiyacının olduğunu belirterek halk lokantasının açılışından dolayı Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


30.5° / 18.6°
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,60% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2917,18% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41