Kızıltepe İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Mardin 16.07.2023 10:06:00 0
Kızıltepe İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Program Kaymakam/Belediye Başkan V. Fatih Cıdıroğlu’nun ilçemizdeki şehit ve gazi ailesini ziyareti ile başladı. Cıdıroğlu’nun önderlik ettiği program bayraklarla donatılan Kızıltepe Halı Caddesinde devam etti. 15 Temmuz Şehitlerini anma, anlatma, Milli Birlik Duygusunu vurgulama konulu resim sergisinin de yer aldığı alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından demokrasi nöbeti tutuldu.

Kur’an-i Kerim Tilavet ile devam eden programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili müzik dinletisi, belgesel ve sinevizyon gösterimi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması yer aldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Ayrıca programa katılanlara yiyecek, dondurma ve içecek ikram edildi. Programda konuşan Cıdıroğlu günün anlam ve önemine değindi.

Cıdıroğlu: “Bugün milletimizin demokrasisine sahip çıktığı, vermiş olduğu mücadele ile tarihe adını altın harflerle yazdığı kutlu gün. Bundan tam 7 yıl önce Mehmetçiğin kıyafetleri ile kamuflaj olup devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.

Fetullahçı Terör Örgütü olan bu yapı ülkemizin birliğine, beraberliğine, demokrasisine haince saldırdı. Bu saldırı hain bir darbe girişimiydi.  Onlar bu saldırıyı gerçekleştirirken hesaplamadıkları bir şey vardı. O da aziz milletimizin gücü. Onlar emellerini gerçekleştirmeye başladıklarında milletimizin ayak sesleri yükselmeye başladı. Bu demokrasinin sesiydi, bu tarihte bir destan daha yazılacağının işaretiydi. Öylede oldu milletimiz o gece destan yazdı.

Kıymetli hemşehrilerim, bizler o gece darbe girişiminde bulunanlara en güzel cevabı bedenimizi siper ederek verdik. Sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattık. Tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekun olarak ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini gösterdik. Tüm dünya ülkemizin bayrağını göklerden indiremeyeceklerini, ezanlarını dindiremeyeceklerini bir kez daha görmüş oldu.

‘Destan ve tarih yazmakla kalmadık, tüm dünyaya örnek olduk’

251 kardeşimizin şehit düştüğü, 2 bin 194 kardeşimizin ise gazi olduğu 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz mücadele ile destan ve tarih yazmakla kalmadık, tüm dünyaya örnek olduk. Unutulmayacak ve unutturmayacak bir güne imza attık.

Şairin dediği gibi;

Bir ihtilal gecesi meydanlara yürüdük

Gökyüzü alev alev yağınca üstümüzden

Tekbirlerle çoğalıp sonsuz yare yürüdük,

Yürüdük sala vakti karadan ve denizden

Karanlığın kalbine aşikare yürüdük

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun. Bu bağlamda katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı 16 Temmuz 2023 de saat: 00.13’te tüm camilerde okunan salalarla sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19