KIZILTEPE İLÇESİNDE '19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ' KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin yıl dönümü olan "19 Eylül Gaziler Günü" Mardin'in Kızıltepe ilçesinde törenle kutlandı.

Mardin 19.09.2023 14:03:00 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin yıl dönümü olan "19 Eylül Gaziler Günü" Mardin'in Kızıltepe ilçesinde törenle kutlandı.

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Abdullah ŞAHİN,  Gazilerimiz ve İlçe Daire Amirleri  ile İlçe Protokolünün  katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

 

Törenin ardından İlçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili  Abdullah ŞAHİN, milletimizin gönlünde her daim müstesna bir yere ve kıymete sahip olan saygıdeğer Gazilerimiz onuruna verilen yemekte kendileriyle bir araya geldi.

 

Yemekte günün anlam ve önemine değinen ŞAHİN: “Gazilik; vatanını, milletini ve tüm mukaddes değerlerini canı pahasına korumak için “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” düşüncesi ve inancıyla mücadele ederken, gözünü kırpmadan şahadete giden yolda varılan müstesna bir mertebedir.

 

Sakarya Meydan Muharebesinde göstermiş olduğu kahramanlık üzerine 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanın verildiği günün yıldönümü olan 19 Eylül tarihini “Gaziler Günü” olarak hep birlikte tüm Kahraman Gazilerimiz nezdinde gururla kutlamaktayız.

 

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatanımız için mukaddes canlarını hiç düşünmeden feda etmiş Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Gazilik mertebesi ile şereflenmiş bütün Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler dilerken, onların bu şerefli günlerini kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19