Kızıltepe İlçesinde Barış Yemeği

2 yıl önce Kızıltepe'de iki aile arasında yaşanan husumet nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu yaşanan Husumet yapılan barış yemeği ile son buldu.

Polisiye Haberler 10.06.2013 12:51:24 0
Kızıltepe İlçesinde Barış Yemeği

2 yıl önce Kızıltepe’de iki aile arasında yaşanan husumet nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu yaşanan Husumet yapılan barış yemeği ile son buldu.

Barışan ailelerin bir araya geldiği Barış Yemeği Programına Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe ilçe Kaymakamı Erkaya Yırık, il Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, Kamu kurum ve Kuruluş Müdürleri, Kanaat Önderleri, Kan Davalı Aile Mensupları ve çok sayıda Vatandaş katıldı.


Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Bu barışa aracılık eden akil insanlar diyebileceğimiz, kanaat önderleri diyebileceğimiz, resmi hiçbir görevi olmayan ama kendisini görevli his eden herkese yürekten teşekkür ediyorum.


Dünya için birbirimizi kırmamıza, birbirimizin canını acıttığımıza değmez. Bir kişinin ölümüne neden olan, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet, düşmanlık değil, sevgi, kardeşlik ve barış saçacağız. Hiç birimiz nezaketi elden bırakmayacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil, iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp, birbirimize sevgiyle, saygıyla ve hoşgörüyle yaklaşacağız. Bu hayırlı toplantının tesisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Asıl yiğitliğin barışmak olduğunu misallerle anlatan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, “Bölgemizde ve özellikle de Mardin’de bu tür hadiseleri arzu etmiyoruz. Yaşanan bu tür üzücü hadiselerin bir an önce bitmesini temenni ediyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88