Kızıltepe İlçesinde Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu Etkinliği

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık oluşturmak ve sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkı vermelerini sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Mardin 30.09.2022 18:22:00 0
Kızıltepe  İlçesinde Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu Etkinliği

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık oluşturmak ve sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkı vermelerini sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi. Programa Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Fatih CIDIROĞLU, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Gedik,İlçe Jandarma Komutanı Deniz Çezik,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Mavidemir katıldı.

 

Bakanlığımız trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla etkinlik düzenledi. Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı arttırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelini geliştirilmek amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” uygulaması gerçekleştirildi.

 

İpek Yolu İlkokulu’nda düzenlenen programda ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ana güzergâhlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı.Etkinlikte,öğrenciler ellerinde bayraklar ve pankartlarla yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliğine dikkat çekti. “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşudur” diyen Kaymakam CIDIROĞLU “ Trafikte yayalarımızın öncelikli olması için 81 ilimizde gerçekleşen etkinliğe bizler de katılım sağladık. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu uygulama yayalarımızın üstünlüğüne vurgu yapmakta. Kaza oranlarını ve can kaybımızı azaltmak adına önemli bir uygulamayı ülkece hayata geçirdik. Umarım bu uygulama trafikte yaya önceliğine dikkat çeker ve sürücü duyarlılığını arttırır” dedi. Öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanan Kaymakam Cıdıroğlu farkındalık oluşturmak amacıyla sürücülere broşür dağıttı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00