KIZILTEPE KAYMAKAMI HÜSEYİN ÇAM KADIN KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam Hanımeli Kadın Merkezi’ni ziyaret ederek kadınların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mardin 18.09.2021 09:54:00 0
KIZILTEPE KAYMAKAMI HÜSEYİN ÇAM  KADIN KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam Hanımeli Kadın Merkezi’ni ziyaret ederek kadınların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Hanımeli Kadın Merkezinde 6 aydır devam eden İş-Kur destekli El Sanatları kursunun sona ermesiyle birlikte kurs boyunca yapılan çantalar ve amigurami bebekler sergilendi. Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ziyareti sırasında çantaları ve amigurami bebekleri inceleyerek, kursiyer ve eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Kadınların zarif dokunuşlarıyla şekillenen çantalar ve bebeklere hayran kalan Çam, kadınları tebrik etti. Kursiyerler ürünlerinde Kızıltepe’yi yansıtmayı da ihmal etmedi. Yöresel kıyafetli bebekler, Şampiyon Takımı  Yeni Kızıltepe Spor Voleybol Takımı formalı bebekler ve Mezopotamya Çilek Bahçeleri için tasarladıkları bebekler ile Kızıltepe’yi simgelemeye devam ediyor.

 

 Yapılan ürünlerin Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatifi tarafından satışının yapılmasını amaçladıklarını belirten Çam: “Bundan sonraki süreçte ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Amacımız doğrultusunda Mardin’de küçükte olsa Kızıltepe üreten kadınlar kooperatifi adına bir dükkan açmak. Bu dükkan içerisinde siz kadınlarımızın üretmiş olduğu ürünler yer alacak.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22