KIZILTEPE KAYMAKAMI HÜSEYİN ÇAM,MARDİN BASININA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam belediye Meclis Salonu’nda, basın mensuplarıyla birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Mardin 26.02.2021 12:50:00 0
KIZILTEPE KAYMAKAMI HÜSEYİN ÇAM,MARDİN BASININA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam belediye Meclis Salonu’nda, basın mensuplarıyla birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

İlçede ve Mardin'de görev alan basın mensuplarıyla bir araya gelen Çam, 2020 yılında yapılan çalışmalar ve 2021 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı öncesinde Yeni Kızıltepe Voleybol Spor erkekler takımını basın mensuplarına tanıtan Çam, Yeni Kızıltepe Voleybol Spor erkekler takımımız ilimizi ve ilçemizi voleybol 1. Liginde B grubunda temsil ediyor. Takımımız 1. Ligde ikinci yılında iddialı bir takım. 1. Liginde b gurubunda 3. Sırada. Bölgemizi efeler liginde temsil etmek için büyük bir mücadele veriyor” dedi.

 

2021 yılının başı itibari ile 16 tane yeni aracı araç filomuza kattık diyen Çam: “Kendi araçlarımız üzerinden çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz. Aldığımız 1 aracın maliyeti her şey dahil 135 bin lira. Araçlarımız belediyemize, kullanacak değerli çalışma arkadaşlarımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

 

Çam: “Bizler göreve başladığımızda ağırlık verdiğimiz konu üst yapı çalışmaları oldu. Covid-19 salgını ile birlikte çalışmalarımızda her ne kadar bazı sarkmalar olsa da eylül ayı ortaları itibari ile başladık. 2020 yılında toplamda 10 tane ihale gerçekleştirdik. 10 ihalemizin yaklaşık maliyeti 47 milyon 50 bin lira, ihale bedelimiz ise 32 milyon 446 bin lira. Kızıltepe Belediyesi olarak 2020, 2021, 2022 ve 2023 planımız şu şekilde:

2020 yılında şehir merkezi

2021 yılında hem şehir merkezi, hem kırsal mahalleler

2022 yılında şehir merkezinde kalan yerler ve kırsal mahalleler,

2023 yılında sosyal projeler ağırlıklı hem kadına ve çocuğa dayalı projelerle birlikte kırsal ve şehir merkezinde eksik kalan yerlerin tamlanması

            Örnek Bir Çalışmaya İmza Attık

Türkiye’de kendi alanında ün yapmış bir çalışmaya imza attık diyen Çam: “Parke çalışmamıza başlarken farklı bir çalışma yapalım dedik ve halı motifli iki caddeyi ilçemize kazandırdık. 220 m uzunluğundaki Işıklı Cadde ve 700 m uzunluğundaki Kilise Caddesi’nde halı motifi işleyerek birçok belediyemize örnek olduk.

Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız sürüyor. Doğal gaz idaresi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İlk alt yapısı biten mahallemiz Cumhuriyet Mahallesiydi, çalışmalarımıza başlayarak ilk bu mahallemizi bitirdik. Şu anda Tepebaşı, Koçhisar ve Yeni mahallede çalışmalarımız gerçekleşiyor. Alt yapısı biten mahallelerimizde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

        İlçemize Sportif Faaliyetler Kazandıracağız

Gençlerimiz için ilçemize sportif faaliyetler kazandıracağız diyen Çam: “İlçemizde genç nüfus fazla bizlerde bunun bilincinde olarak gençlerimiz için ilçemize sportif faaliyetler kazandıracağız. Önceliğimiz mevcut var olan yerlerimizi kullanılır hale getirmek onunla birlikte yeni alanlar oluşturmak.

 

İlçe stadyumunda var olan kapalı spor salonumuzu yenileyeceğiz. Mevcut sahalarımızın onarımını gerçekleştireceğiz. Voleybol, tenis sahalarımızın yapımına başladık. Toplam 84 dönümlük alanda 3 tane sahamız olacak. Yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor. 3 dönümlük alanda çocukların oynayabileceği oyun alanı olacak. Hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında himaye ve destekleriyle Başta Sayın acumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve değerli bakanlarımıza, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, Mardin Milletvekillerimiz Sayın Cengiz Demirkaya ve Sayın Şeyhmus Dinçel ile emek veren ve destek sunan tüm siyasetçi ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00