Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bu sene ilk öğrencilerini alacak.

28.05.2024 09:26:00 0
Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bu sene ilk öğrencilerini alacak.

 

Önümüzdeki ay yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda MAÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizi tercih ederek kazanan öğrenciler tarım eğitimlerine Mardin’de Kızıltepe Meslek Yüksekokulu binasında başlayacaklar.

 

Mardin ilimizin toplam yüzölçümünün % 35.4’ünün (314.479 hektar) işlenen tarım arazilerinden oluştuğunu ve işlenen arazilerin % 82.1’inde tarla bitkileri yetiştiriciliği yapıldığı bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, böylesine önemli bir tarım alanına sahip bir kentin Üniversitesi olarak ülkemizin konvansiyonel tarım politikalarına katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini kurduklarını söyledi.

 

30 Lisans Öğrencisi Tarla Bitkileri Alanında Eğitime Başlıyor

 

Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz bünyesinde Tarla Bitkileri ve Bitki Koruma bölümlerini açtıklarını belirten Özcoşar bu yıl YÖK’ün onayıyla Tarla Bitkileri Bölümüne 30 lisans öğrencisi alacakları müjdesini verdi.
Rektörümüz, hazır olan akademik kadroları ve bu yıl alacağı lisans öğrencileriyle Tarla Bitkileri Bölümü bir taraftan eğitim-öğretim anlamında faaliyetlerini sürdürürken, bir taraftan da tarımsal anlamda hizmet veren kamu kurum ve özel sektör kuruluşları ile koordinasyon içerisinde çalışarak tarımsal anlamda özellikle tarla bitkileri konusunda Mardin ilimizin ihtiyacı olan projeleri geliştirerek ilimizin var olan tarımsal potansiyelinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını anlattı.

 

MAÜ Topluma Öncülük Edecek Ziraat Mühendislerini Yetiştirecek

 

Eğitimi, araştırma ve uygulama ile tamamlayan bir ortamda özgün tarım anlayışını geliştirerek, özelde tarla bitkileri konularında, topluma öncülük edecek ve sorumluluk bilincine sahip, teorik olarak aldığı eğitimi pratiğe aktarabilen, bilgili, donanımlı, yetenekli ve becerikli ziraat mühendisleri yetiştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Rektörümüz Özcoşar, uygulamadan gelen ve alanında uzman olan öğretim üyeleri ile tarla bitkileri konularında yaptığı araştırma ve projelerle çiftçilerin sorunlarına çözüm üreten ve ihtiyaçlarına cevap veren öncü bir kurum olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Çalışmaları devam eden Fakülte binası tamamlanınca öğrenciler eğitimlerini kendi fakültelerinde sürdürecekler.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29