Kızıltepeli Öğrenciler Artık Daha Bilinçli

Her yaştan vatandaşa dokunan Kızıltepe Belediyesi, öğrenciler için de yeni projeler yürütmeye başladı.

14.11.2018 13:08:36 0
Kızıltepeli Öğrenciler Artık Daha Bilinçli

Her yaştan vatandaşa dokunan Kızıltepe Belediyesi, öğrenciler için de yeni projeler yürütmeye başladı.

 

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 1 Elma 1 Portakal Sağlıklı Kal, Stressiz Sınav, Geleceğim Güvende ve Sağlığın İçin Sende Bir Adım At projesi olmak üzere öğrenciler için 4 proje yürütülüyor. “1 Elma 1 Portakal Sağlıklı Kal” projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine internet kullanımının sağlık üzerindeki etkisi, sağlıklı yaşamanın ve dengeli beslenmenin önemi anlatılıyor. Seminer sonrası öğrencilere elma ve portakal veriliyor.

 

Sağlıkla ilgili bir diğer proje olan “Sağlığın İçin Sende Bir Adım At” projesi kapsamında 11. sınıf lise öğrencilerine sağlıklı yaşamanın ve dengeli beslenmenin önemi anlatılıyor. Sağlıklı bir yaşamda sporun önemine de değinilerek, insan yaşamı için sporun vazgeçilmez olduğu vurgulanıp öğrenciler spora teşvik ediliyor. Bu proje kapsamında gidilen okullara 5 futbol, 5 voleybol, 5 basketbol topu hediye ediliyor.

 

Bir diğer proje olan “Geleceğim Güvende” projesi kapsamında 9. ve 10. sınıf lise öğrencilerine akıllı telefonların sağlık üzerindeki etkisi anlatılıyor. Akıllı telefonlarla çok fazla zaman geçirmek bir süre sonra bağımlılığa dönüşerek, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu durumun öğrenciler üzerindeki etkisi anlatılarak öğrenciler bilinçlendiriliyor. Öğrencilerin ilgi gösterdiği projede öğrencilere belediye tarafından okul çantası hediye ediliyor.

 

Aynı zamanda lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere stressiz sınav semineri verilerek, öğrenciler değişen sınav sistemi ve sınav kaygılarıyla baş etme yöntemleri hakkında bilgilendiriliyor. Kızıltepe Belediyesi psikologu tarafından öğrencilere verilen seminer, öğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulmasına yardımcı oluyor.

 

Kızıltepe Belediyesi tarafından yürütülen bu projelere büyük ilgi gösteren öğrenciler, yapılan seminerlerden memnun oldukları dile getirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30