Kobi?lerin İtici Gücü ?Bilişim? Olacak
Türk ekonomisinin itici gücü ?KOBİ?ler, KOBİ?lerin itici gücü ?bilişim? olacak. KOBİ?lerinin dünyada rekabet gücünü arttırmak amacıyla düzenlenecek ?1. Kobiler ve Bilişim Kongresi?ne sayılı günler kaldı.
Türk ekonomisinin itici gücü ‘KOBİ’ler, KOBİ’lerin itici gücü ‘bilişim’ olacak. KOBİ’lerinin dünyada rekabet gücünü arttırmak amacıyla düzenlenecek “1. Kobiler ve Bilişim Kongresi”ne sayılı günler kaldı. Türkiye Bilişim Derneği(TBD), Ankara Sanayi Odası(ASO) ve Ankara Ticaret Odası(ATO) birlikteliği ile gerçekleşecek kongre 26 Eylül Salı günü, Ankara Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılacağı, kongrede, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmacılar arasında yer alacak. TBD Genel Başkanı Aktepe, “Bilişim teknolojisi ve yazılım üretenlerin sanayici kimliğine kavuşturulması ile sektörümüzde yeni bir dönem başladı. Bu kongrede, ülke ekonomisinde güç birlikteliği yapacak tüm taraflar bir araya getiriyoruz ve yol haritalarının tartışılacağı bir platform oluşturuyoruz” dedi.
“1. Kobiler ve Bilişim Kongresi”nde; ‘Dijital Dönüşüm ve Yeni Fırsatlar, Rekabet Gücü, Stratejiler ve Üretim Yapısı, Yenilikçilik ve Ar-Ge, Verimlilik, KOBİ’lere Güç Veren Çözümler, Bilişim Güvenliği Farkındalığı, Genç KOBİ ve Genç Girişimcilere Çözüm Önerileri, Melek Yatırımcılar ve Risk Sermayesi Kavramları, Rekabet Stratejileri ve Yönetişim, Üreten KOBİ’ler için Kurumsal Kaynak Planlaması’ gibi başlıklarda panel ve oturumlar gerçekleştirilecek.
BİLİŞİMCİLER VE YAZILIMCILAR SANAYİ TEŞVİKLERİNDEN YARARLANABİLECEK
TBD Genel Başkanı Aktepe, Bakan Faruk Özlü’nün girişimleri ile Hükümetin bilişim teknolojisi ve yazılımı üretenlerin sanayici kimliğine kavuşturmasının sektörün ve Türkiye’nin geleceği için atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti. “1. Kobiler ve Bilişim Kongresi”nin bilişimcilerin ve sanayicilerin ülke kalkınmasında güç birliği yapması açısından önemli bir platform oluşturacağına dikkat çeken TBD Başkanı Aktepe, şunları söyledi:
“Endüstri 4.0, nesnelerin interneti gibi konuların konuşulduğu günümüzde, yazılımcının ve bilişimcinin “sanayici” olarak kabul edilmesi ihracatın büyümesi için stratejik bir önem taşıyor.
“1. Kobiler ve Bilişim Kongresi” bu açıdan daha da önemli hale geldi. KOBİ’ler, ülkelerin kalkınma süreçlerinde lokomotif görevi üstleniyor. Bu kongrede, üretim, istihdam ve ihracata katkılarıyla ülke ekonomimizin en önemli unsurları olan KOBİ’lerin işgücü, verimlilik, rekabetçilik, finansmana erişim, büyüme, yeni teknolojilere uyum sağlama, yenilikçilik ve kurumsallaşma gibi konuları masaya yatıracağız. Üretim Reform Paketi’ni bilişim teknolojileri ve sanayiciler açından bilişim ekosisteminin KOBİ’ler geneline yayılması için çok büyük bir adım olarak görüyoruz. Bu kararla bilişimciler ve yazılımcılar, sanayi teşviklerinden yararlanabilecek. Yüksek katma değerli ürünlerin ortaya çıkması ve sanayimizin milli ve yerli yazılıma yönelmesi de hızlanacaktır. Kongremizin en önemli gündem maddelerinden biri de TBD olarak bilişim teknolojisi üreticilerini ve yazılım üreten firmalarımızı Sanayi Sicil Belgesi almaya davet etmek olacak.”
KAMU VE ÖZEL SEKTÖRÜN YÖN VERİCİLERİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK
TBD, ASO ve ATO’nun her Eylül ayında geleneksel olarak düzenleme kararı aldığı “Kobiler ve Bilişim Kongresi”nde kamu ve özel sektörün bilişimde ve sanayide yön vericilerinin katılacağı çok sayıda oturumda dijital dönüşüm ve yapılması gerekenler aktarılacak.
“Yeni Fırsatlar ve KOBİ’ler” başlıklı oturumda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adem Başar, Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdapak, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri. 4.0 Şirket Sözcüsü Derya İren KOBİ’leri dijital dönüşümle ilgili bilgilendirecek. Özel oturumda ise LOGO İcra Kurulu Üyesi Akın Sertcan, ASELSAN Bilgi Teknolojileri Sistem Mühendisliği Müdürü Tanın Afacan dijital çözümün KOBİ’lerin sağladığı fırsat ve çözümleri tartışacak. BARİKAT Ar-Ge Mühendisi Sertaç Katal, LOGO Siber Güvenlik Genel Müdürü Dr. Murat Apohan, Mühendis Yazar Burhan Ayan, Turkcell Pazarlama Direktörü Ömer Barboros Yiş, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkan Yardımcısı Ertan Barut, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Workcube Topluluk Lideri Ömer Turhan da çeşitli sunumlarla KOBİ’lere seslenecek.
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15936,64%0,40
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,28% 0,06
-
GRAM ALTIN
6363,54% 1,88
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00



