KOÇ ÜNİVERSİTESİ ANADOLU BURSİYERLERİNİ ARIYOR

10 yıldır Anadolu’daki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri Koç Üniversitesi çatısı altında en iyi eğitim imkânlarıyla buluşturan Anadolu Bursiyerleri Programı yeni bursiyerlerini arıyor.

Yaşam 8.06.2021 19:47:00 0
KOÇ ÜNİVERSİTESİ  ANADOLU BURSİYERLERİNİ ARIYOR

10 yıldır Anadolu’daki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri Koç Üniversitesi çatısı altında en iyi eğitim imkânlarıyla buluşturan Anadolu Bursiyerleri Programı yeni bursiyerlerini arıyor. 

 

2011 yılında başlayan “Anadolu Bursiyerleri Programı” ile Anadolu’da maddi imkânı kısıtlı ve başarılı yüzlerce gence ulaşan Koç Üniversitesi, programın 10. Yılında Bitlisli başarılı öğrencilerin başvurularını bekliyor.  Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvurular, adayların üniversite giriş sınavında elde ettikleri başarının yanı sıra katıldıkları sosyal faaliyetler, öğretmenlerinden aldıkları referanslar, yazdıkları kompozisyonlar, ailelerinin maddi gelir düzeyi ve bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik durumuna göre değerlendiriliyor.  Anadolu Bursiyerleri Programı’na başvurular, 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.

 

Anadolu’nun her köşesinden geleceğe heyecan ve umutla bakan fakat maddi imkânsızlıklar sebebiyle donanımlı eğitim olanaklarıyla buluşamayan başarılı öğrencilere Koç Üniversitesi’nin sunduğu imkânlardan burslu olarak faydalanma olanağı sağlayan Anadolu Bursiyerleri Programı, 10. yılında hayallerini yakalamak isteyen yeni bursiyerlerini arıyor. 

 

Üniversite yerleştirme sınavında Koç Üniversitesi’ne yerleşebilecek başarı sırasında olduğu halde, Koç Üniversitesi’nde tam burslu eğitim görme hakkı elde edemeyen bursiyer adaylarına ikinci bir fırsat sunan Anadolu Bursiyerleri Programı, maddi imkânı kısıtlı, başarılı gençlerin başvurularını bekliyor.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “2011 yılında 14 öğrenciyle başlattığımız Anadolu Bursiyerleri Programı’yla bugün 782 öğrenciye ulaştık. Programla, ülke genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere erişebilmeyi ve onları bir araştırma üniversitesi olan Koç Üniversitesi çatısı altında en iyi eğitim imkânlarıyla buluşturabilmeyi hedefliyoruz. Amacımız, ülkemizin en parlak gençlerini vizyonumuzu paylaşan bağışçılarla buluşturarak, onlara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak. Koç Üniversitesi’nde eğitim gören Anadolu Bursiyerleri’nin sayısı çoğaldıkça programa olan talebin de giderek arttığını gözlemliyoruz. 300’ü aşkın bağışçı kurum ve 1.500’ün üzerinde bireysel bağışçının destekleriyle her geçen yıl büyüyen “Anadolu Bursiyerleri Programı”, bugüne kadar 200’e yakın mezun verdi. 2020 yılında Türkiye’nin tüm illerinden toplam 6000’i aşkın başvuru alan Anadolu Bursiyerleri Programı’na başvuruların her yıl artması ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğine ne denli ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.” dedi.

 

Programın yalnızca bursiyerler için değil, aileleri ve ülkemiz için de önemli olduğunu vurgulayan Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Zeynep Başak Çivi “Bursiyer olmaya hak kazanan öğrenciler Koç Üniversitesi’nin akademik ve sosyal imkanlarıyla kendilerini geliştirirken hayallerine bir adım daha yaklaşarak kariyerlerini şekillendirme fırsatı ediniyor. Aldıkları nitelikli eğitim sayesinde, liderlik vasıfları kazanarak, çeşitli alanlarda kariyer yolunu çizen bursiyerler, ailelerine ekonomik destek sağlıyor, sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak sosyal farkındalık yaratıyor ve başarılarıyla çevrelerine örnek bireyler olarak yetişiyor. Böylelikle Anadolu Bursiyerleri Programı ile bireylerin gelişimine yapılan yatırım, sosyal ve kültürel dönüşüme katkı sağlamanın yanı sıra ekonomik değerlere de dönüşerek toplumsal potansiyelimizin gelişmesini sağlıyor” dedi.

 

Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı başvuru süreci ve takvimi hakkında daha fazla bilgi için: https://anadolubursiyerleri.ku.edu.tr/

 

Programın Başvuru Süreci

Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvuruların değerlendirmesinde adayların üniversite giriş sınavında elde ettikleri başarının yanı sıra, katıldıkları sosyal faaliyetler, öğretmenlerinden aldıkları referanslar, yazdıkları kompozisyonlar, ailelerinin maddi gelir düzeyi ve bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik durumu gibi pek çok faktör titizlikle inceleniyor. Tüm adayların üniversiteye giriş sınavının ilgili puan türünde Koç Üniversitesi’ne yerleşebilecek başarı sırasına sahip olmaları bekleniyor. Ortaöğretim diploma notu en az 4.0/5.0 olan adaylar öncelikli olarak değerlendiriliyor. 

30 Haziran 2021 tarihine kadar başvurusunu internet sayfası üzerinden tamamlayan adayların, YKS sonuçları açıklandıktan sonraki 12 saat içinde, sınav sonuçlarını ve sonuç belgesinin elektronik kopyasını internet sitesi üzerinden başvuru sistemine yüklemeleri gerekiyor. Aday öğrencilerin gönderdiği dosyalar Koç Üniversitesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından ön elemeye tabi tutuluyor. Ön elemeyi geçen adaylar, değerlendirme sürecinin ikinci aşaması olan mülakatlara adavet ediliyor. Mülakat sonucunda burs programından faydalanmaya hak kazanan adaylar, destekleyici şahıs veya kurumun bursiyeri olarak üniversite bünyesine katılıyor. 

 

Bursun Kapsamı

Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak, yurtlarda 3-4 kişilik odalarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanıyor. Burs hakkı normal eğitim süresince devam ediyor.  Bu süre, Yabancı Dil Hazırlık Programı artı dört yıllık lisans eğitimi olarak tanımlanıyor.  Tıp Fakültesi öğrencileri ise hazırlık eğitimi sonrası 6 yıllık Tıp eğitimi süresince burstan yararlanabiliyorlar.  Çift anadal yapan öğrencilerin burs hakkı bir yıl uzayabiliyor.   

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00