KOCAELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU KOCAELİDE BİR OTOPARKTA İSTİFLENEN O KM ARAÇLARI SORDU

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu sordu: " Yüzlerce sıfır km araç Kocaeli’de bir otoparka neden istiflendi?!

Gündem 12.08.2023 12:30:00 0
KOCAELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU KOCAELİDE BİR OTOPARKTA İSTİFLENEN O KM ARAÇLARI SORDU

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu sordu: " Yüzlerce sıfır km araç Kocaeli’de bir otoparka neden istiflendi?!

 

 

Şehrin ortasında Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir bir otoparkı kiralamış, sıfır km araçları istiflemiş ve kimse de buna bir şey demiyor!

Sıfır km araçların bayilerde bulunmadığı, 2. El araçların çılgın fiyatlara ulaştığı bir dönemde bunun nedenlerini araştırmak en tabii görevimiz. Bakın burası eskiden Carrefour’un eski otoparkı Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir burayı 6 aylığına kiralamış, yüzlerce sıfır km araç istiflenmiş buraya! Alt kat, üst katta her yerde 0 araç istiflenmiş. Hem büyük bir ağırlık oluşturuyor burada sürekli duran araçlar hem de 0 araçlar, ikinci el araçlar ile ilgili önemli tartışmalar yaşanıyor.

 

Ülkede bir idare var mı diye soruyorum!

Ülkede bir idare var mı diye soruyorum! Neden soruyorum; aylardır bir konuyu ben ve yerel medya gündeme getiriyoruz ama bu ilin mülki amirleri tek bir cevap vermiyor! Biliyorsunuz piyasada sıfır km araç yok çünkü belli ki birileri sıfır km araçları alıp istifliyor, ikinci el araçların fiyatı artıyor! Bununla ilgili bir yasa da çıktı fakat bu sıkıntı devam ediyor ama şehrin ortasında birisi bir otoparkı kiralamış, sıfır km araçları istiflemiş ve kimse de buna bir şey demiyor! Bu olacak bir iş değil!

Hüseyin Demir burada yüzlerce sıfır km aracı niye istiflediğini bir zahmet kamuoyuna açıklasın!

Görüldüğü üzere alt katta, üst katta yüzlerce araç var. Bu olacak bir iş değil! Bu araçlar niye istiflenmiş? Kimse bunun hesabını sormuyor mu? İkinci el araç piyasası niye artıyor diye sormayın! Hesap sorulmuyor! Hüseyin Demir burada yüzlerce aracı niye istiflediğini bir zahmet kamuoyuna açıklasın!

Kocaeli Valiliği’ni bu bir açıklama yapmaya davet ediyoruz

Kocaeli Valiliği’nde bu konuda bir şeyler desin, kendilerini bir açıklama yapmaya davet ediyoruz, halen bir açıklama yapmıyorlar. Biz de sormaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Kamunun malını korumaya, hakkını, hukukunu korumaya devam edeceğiz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KOCAELİ

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19