Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu: 'Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalışıyorlar'

TBMM Genel kurulda konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığı bir ortamda 9. Yargı paketinden adaletin çıkmayacağını söyledi.

Ankara 13.07.2024 11:25:00 0
Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu:

TBMM Genel kurulda konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığı bir ortamda 9. Yargı paketinden adaletin çıkmayacağını söyledi. Sinan Ateş cinayetinde yaşananları anlatan Gergerlioğlu, Cinayete ilişkin Ülkü Ocakları ve MHP ilişkilerini araştırmayanların 28 Şubat edebiyatıyla gerçeği örtbas etmek istediğini ifade etti.

Öğretmenlik Yasasının 28 Şubat günlerinden farkı yok

Öğretmenlik Yasası’yla ilgili eleştirilerde bulundukları zaman AK PARTİ'li vekillerin 28 Şubatı hatırlattığını belirten Gergerlioğlu, “Bu yasada 28 Şubat günlerinden farklı değil ki, bu da zorba, dayatmacı, tek tipçi bir yasa. Allah'a şükürler olsun ki 28 Şubata da, şu andaki politikanıza da karşıyız. Bunu yapmayı niye denemiyorsunuz? Bakın, bir kere de bunu deneyin, eski hikâyeleri anlatmayın, demokrasi kriterlerine uyun. Cumhur zulüm ittifakıyla çok adaletsizlikler oluşturuyorsunuz.

Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalışıyorlar

Sinan Ateş cinayeti örtbas edilmeye çalışırken 9. Yargı paketinin adalet getirmeyeceğini söyleyen Gergerlioğlu, “Dokuzuncu yargı paketi Komisyon görüşmeleri vardı. O kadar içi boş, adaletsiz, Anayasa'yı çiğneyen bir yargı paketi! Böyle bir ortamda nasıl adalet olsun? Bir cinayet var ortada ve bu cinayet örtbas edilmeye çalışılıyor. Herkes biliyor ama söyleyemiyor, şu Mecliste olan herkes de biliyor. Fakat kimse kral çıplak diyemiyor. Sinan Ateş cinayeti siyasi bir cinayettir. Böyle bir cinayetin karartılmaya çalışıldığı bir yerde dokuzuncu yargı paketinin bir anlamı var mı? Bakın şu görüntülere, tetikçi Eray Özyağcı kırk yedi dakika beklemiş; kimse ona bir şey demiyor. Tetikçi Eray Özyağcı Sinan Ateş’i vuruyor, “Ayaklarından vurdum.” diyor, görüntüler hayati organlarından vurduğunu gösteriyor; mahkeme bunu umursamıyor. Vedat Balkaya Tetikçi Eray Özyağcı’yı taşıyor, Konya yolunda, Haymana yoluna girmeden kenarda, öncesinde Tolgahan Demirbaş’ın attığı konum üzere buluşuyorlar, Tolgahan Demirbaş’la ve oradan bir çiftliğe gidiyor. “Şahin Ali Baba Çiftliği” diyor. Tolgahan Demirbaş tetikçiyi götürüyor ve ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel aracıyla Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş, tetikçiyi İstanbul tarafına kaçırıyor. Bolu'da PTS’ye yakalanıyor, arkada Bolu MHP İl Başkanının aracı da var. Peki, sonra ne oluyor? Bakın, çok vahim. Tolgahan Demirbaş öncesinde, biliyorsunuz, Emniyet Cinayet Büro Amirliğini arıyor “Reis” diyor, “Kalemini kırmışlar. Sinan Ateş’in telefonu bu. Bir ikamet adresini alabilir miyiz?” oda hemen veeriyor, bitmiyor olay. Tolgahan Demirbaş daha sonra MHP eski milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde çıkıyor. Ankara Emniyet eski Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner gidip ikisini de buluyor, tutanak tutuyor ve o tutanak yok ediliyor. Buna nasıl susuyorsunuz? Devletin resmî evrakı yok ediliyor ve sonra iktidar eliyle sahte bir evrak oluşturuluyor. Kerem Gökay Öner mahkemeye suç duyurusu yapıyor, bu evrak neden girilmiyor diye. İktidar, küçük ortağını korumaya çalışıyor, başka neden olabilir?” şeklinde konuştu.

“Bir insanın ölümü insanlığın ölümüdür.”

Sinan Ateş dosyasında 17 kişinin yargılandığı mahkemede hiçbir gelişmenin olmadığını aktaran Gergerlioğlu, “Bir cinayet dosyasında iki dosya olur mu? . 17 kişilik ikinci dosyayla ilgili hiçbir gelişme yok. Bu konuda kimse adım atmıyor. Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Sinan Ateş’in evini gözleyenlerle ilgili tek bir soru sorulmamış. Bakın, kimse bu kişilere bir soru sormuyor. Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları ve MHP ilişkisi araştırılmıyor. Bir şekilde siyasi bağlantı göz ardı edilmeye çalışılıyor. Resmî evrak, devletin resmî evrakı yok edilmeye çalışılıyor. Birde utanmadan 28 Şubat edebiyatı yapıyorlar? Şu anda adaletsizliğin dibindesiniz. “Bir insanın ölümü insanlığın ölümüdür.” kelamıkibarını bilmez misiniz? Gerektiği zaman hep bunu söylersiniz. Bir insan öldürülmüş ve bu cinayeti örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Nasıl olur böyle bir şey! Bu cinayeti örtbas ettirmeyeceğiz, vicdan ölmedi arkadaşlar. Kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana demeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor