Konak Kent Konseyi?nde istifa depremi

Kurulduğu günden bu güne İzmir`de katılımcılık ve yönetim anlayışının önemli simgelerinden biri haline gelen Konak Kent Konseyi`nde istifa depremi yaşanıyor.

Gündem 23.07.2015 11:38:18 0
Konak Kent Konseyi?nde istifa depremi

Kurulduğu günden bu güne İzmir'de katılımcılık ve yönetim anlayışının önemli simgelerinden biri haline gelen Konak Kent Konseyi'nde istifa depremi yaşanıyor. Genel Sekreter'in değişmesi ve göreve Mustafa Kuzu'nun atanmasıyla başlayan çalkantılı dönem, Yürütme Kurulu Üyeleri Gülçün Tonguç, Funda Doğan Kapukıran, Ayşegül Güngören ve Kadın Meclisi Başkanı Sema Kaya'nın istifası ile sonuçlandı.

Yazılı bir açıklama yapan Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri yaptıkları, Kent Konseyi'nin özerk yapısına duyulan saygının azaldığını belirterek, Genel Sekreter olarak göreve getirilen Mehmet Kuzu'nun Kent Konseyi'nin etik değerlerini ve temel prensiplerini hiçe saydığını ileri sürdü. Açıklamada, Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu'nun tutumu nedeniyle de Kent Konseyi'nin eleştirel bakışını yitirip sıradanlaştığı kaydedildi.

''Gelinen bu noktada Kent Konseyi bütün vasıflarını yitirmiştir''  ifadesinin yer aldığı istifa metninde, Yürütme Kurulu olarak yaşanan aksaklıkların Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a rapor halinde sunulduğu fakat herhangi bir geri dönüş alınmadığı, son çare olarak yaşanan tüm aksaklıkları sonlandırmak üzere istifa mekanizmasının devreye sokulduğu belirtildi.

 

Artuklu Haber Ajansı-İzmir

 


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00