KONUK ENGELLİ HEYETİNDEN MARMARİS`E ÖVGÜ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, kardeş şehir Nijnekamsk?tan gelen engelli konukları ağırladı. Halk plajında incelemelerde bulunan konuk heyet Marmaris?in engelliler için de tatil cenneti olduğunu söyledi.

Turizm 25.07.2019 14:37:21 0
KONUK ENGELLİ HEYETİNDEN MARMARİS`E ÖVGÜ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, kardeş şehir Nijnekamsk’tan gelen engelli konukları ağırladı. Halk plajında incelemelerde bulunan konuk heyet Marmaris’in engelliler için de tatil cenneti olduğunu söyledi.

 

Kardeş şehri Tataristan’ın Nijnekamsk kentinden daha önce de pek çok grubu ağırlayan Marmaris, bu kez belediye heyetiyle birlikte engelli konuklara ev sahipliği yapıyor. Nijnekamsk Belediyesi ile Marmaris Belediyesi tarafından imza altına alınan kardeş şehir işbirliği ve çalışma planı doğrultusunda ilçeye gelen engelli grubu, Marmaris’te kaldıkları süre boyunca fikir ve tecrübe paylaşımının yanı sıra bölgeyi de yakından tanıma fırsatı buluyor. 


Görme, işitme ve hareket engelli konuklardan oluşan Nijnekamsklı heyet ziyaretlerinin ilk gününde Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENABİRDER) Başkanı Tulgay Hasar ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Her iki ülkenin de engelli politikalarını aktaran katılımcılar görüş ve tecrübe alışverişinde bulundu.

 

HEDEF DAHA KONFORLU KENT


Marmaris Belediyesi Halk Plajı’nda yer alan engelsiz plajda incelemelerde bulunan grup, plajın engelli vatandaşların da denize girebileceği biçimde planlanmasının ve belediyenin bu konuda ayrımsız hizmette bulunmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Tatar heyet daha sonra Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’la bir araya geldi. Kardeş şehirden gelen konukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Oktay, önümüzdeki süreçte Marmaris’i engelli vatandaşlar ve konuklar için daha da konforlu bir kent haline getireceklerini ifade etti. Tatar konuklar, köyleri ziyaret edip Dalyan turu yaptıktan sonra Cuma günü ülkemizden ayrılacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MUĞLA/MARMARİS


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00