KONUT FİYATI ARTIŞINDA TÜRKİYE ZİRVEDE

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, dünya genelinde konut fiyatları en çok Türkiye`de arttığına dikkat çekerek, bu kategoride Türkiye?nin zirvede olduğunu söyledi.

8.09.2016 11:26:30 0
KONUT FİYATI ARTIŞINDA TÜRKİYE ZİRVEDE

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, dünya genelinde konut fiyatları en çok Türkiye'de arttığına dikkat çekerek, bu kategoride Türkiye’nin zirvede olduğunu söyledi.

 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok Türkiye'de arttığına dikkat çeken Madenli, “Türkiye dünyanın çeşitli ülkeleri arasında konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu” dedi. Buna karşın Türkiye'deki konut fiyatları artışının yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 19'dan yüzde 14'e düştüğüne de dikkat çeken Başkan Madenli, “Ülkemizdeki enflasyonda dikkate alındığında ‘gerçek fiyat artışı’ listesinde ise Türkiye 13. sırada bulunuyor. Bu noktadan bakıldığında gayrimenkulün en güvenli ve en çok kazandıran ve en karlı yatırım aracı oluduğunu da açık ve net olarak görebiliyoruz” dedi.

 

DÜŞÜK GELİRLİYE KONUT HAYAL

Konut geliştiren şirketlerin orta ve orta üstü gelir grubuna odaklanınca düşük gelirli için konut edinmenin hayal olduğuna da dikkat çeken Madenli, “Kamu ile rekabet edecek haklara sahip olmayan özel sektör temsilcileri düşük gelirli gruba konut üretmekte zorlanıyor. Kamunun oyunun içinde olmak yerine yol gösterici olması gerekiyor. Kamunun imar planı yapma, emsal belirleme, arazileri ucuza alma imkanı var. Bunları sağlayamayan 5-0 yenik başlar. Bu da haksız rekabet yol açar” ifadelerini kullandı. Madenli, kamunun eşit rekabet ortamı yaratması durumunda düşük gelirliye göre üretilecek konutların artacağına dikkat çekti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04